Pink Bobblehead Bunny

Saturday, 10 November 2012

bulat-bulat cinta ALLAH.. >.<

Views
 ~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam...

huargh!!! blog dah tak boleh tukar pd old design.. so xda ikon yg kiut miut dah...
:'( nak crying 24jam 7hari lah cmni... krok..krok..krok.. :P

fuhhhh.. dah berkarat blog Cp ni.. huit2... >.<

 setelah berpusing kepala..berguling2 umpama tenggiling gemok..
CP nak share kat u all pasal usrah..

usrah with K.I utm..

o.O' ape usrah tu... awat pelik sangat ni..???

ha usrah tu bermaksud keluarga yang tolong menolong dalam ilmu agama..

usrah ni da rukun2 nye..yang paling penting...
BUKAN TAKRUF... tapi.. MAKAN... hahaha..

ha nah....
cam tu lah ktorang berkumpul... wee.... bulatan gembira kata nye..
sebab ape gembira??

hadis qudsi : " jika kau berkata tentang Ku, Aku akan menceritakan perihal kamu kepada para malaikat "

ha seronok kan.. ala-ala Uwais Al-Qarni..

sape tu CP oit? 

owh tau x uwais Al-Qarni tu namanya femes di langit.. para malaikat selalu cerita perihal beliau..
kite kan x hebat cm die.. jadi kne lah join usrah ni tok jd femes cm die gk..
weeee~~~~~~

ALLAH punya lah baik... DIA bg cP naqibah (akak usrah) yang sangat baik.. dan sangat memahami..
sungguh indah sangat cinta kerana ALLAH.. 

waktu iman rendah serendah ketinggian CP... die akan bg talk sampai iman tinggi melangit...
(woah!! tinggi nya..gayat...!!!)
semua tu kerana ALLAH semata...

penyampaian nye.. mudah..bez.. santai...
mulakan dgn tadabbur Al-Quran (kaji tntang ayat Al-Quran) 
then akak tu akan tanya pendapat kami...

dah selesai...kongsi cerita n pengalaman..
wau!!!! :) >.< macam2 cerita dapat.. tapi cerita tu semua yang peroleh pahala..
hebat sangat kekuatan usrah ni,. <3 love2 love2..

usrah x leh ramai2.. nanti x masuk pulak ape yang nak di sampaikan..
so 
stat dgn 2 orang je..
CP n Naqibah... then roomate CP..
then coursemate pulak.. then Umate..

wah makin berkembang jiwa2 mencari ilmu ALLAH..
LOVE U ALLS KERANA ALLAH S.W.T... <3

ha cukup2 sudah...
jari jemari ni dah kejang pulak..kuikui.. :P

flying dulu wahai mata berbulu... :P

post to my love kak (A.A),(N.F),(N.A),(D.N)... ^_^ <3
 
~moga kita mencintai ALLAH S.W.T dan Rasulullah S.A.W melebihi sesuatu..~
moga kite peroleh redha ALLAH..
assalamualaikum...
CP jawab kan lagi...
waalaikumussalam.. weeeee~~~~
 
 

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..
cik kiah..cik piah..'WINK...WINK..' cik panda..
jom bebelkan cik panda (^^,)