Pink Bobblehead Bunny

Tuesday, 31 July 2012

MAAF?? ade ku kesah atau memaafkan..

Views
~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam...cik panda...:face2:
ulls2...
sayang cik panda x???
:face15: (gediksx!!!)

sorang kawan cik panda msg cik panda semalam...
suruh cik panda share gn ulls psal KEMAAFAN....

:face47: thnz cgt kat ulls yang sokong n bg idea kat cik panda yang ketandusan idea..
terharu tau gn korang...

:face54: ok bagi cik panda lah...
kemaafan ni bukan mudah kan....
cik panda stat cerita gan pengalaman cik panda ok..


:face29: KEMAAFAN DI ZAMAN JAHILIAH DULU ( zaman cik panda nakal2 dulu)

pegangan cik panda..." sekali ko wat taik ngan aku... sampai mati ku ingat":face11:
maksd nye "XDA MAAF BAGI MU"

:face7: cik panda kaki gaduh.. pantang org wat hal.. gn kawan cik panda pon...
cik panda wat sampai org len benci gn org yang wat pasal gn cik panda....

:face33: sampai gduh gn mama pon... mama yang minta maaf... punye lah jahat hati ni..
EGO!!!

:face22: tau x npe?? sebab hati jauh dari ALLAH... syaitan jd sahabat karib....


:9: SEDANGKAN....

Firman Allah:
"sesungguhnya ALLAH tidak menganiaya manusia sedikit pun, akan tetapi manusia jua lah yang menganiaya diri mereka sendiri"

surah Yunus ayat 44

dan

Firman Allah SWT:
“Iaitu orang yang mendermakan hartanya pada masa senang dan susah, dan orang-orang yang menahan kemarahannya, dan orang-orang yang memaafkan kesalahan orang lain. Dan (ingatlah), Allah mengasihi orang-orang yang berbuat perkara-perkara yang baik.”
(Surah Ali-Imran:134)

dan

Firman Allah SWT:
“Dan hendaklah mereka memaafkan dan berlapang dada. Apakah kamu tidak ingin bahwa Allah mengampunimu?”
(Surah an-Nur : 21)


:face75: KEMAAFAN ZAMAN KINI (lepas perubahan cik panda)

kemaafan sgt mudah di ucap kan..
macam cakap terima kasih... :)

if cik panda x salah pon... (syezly x salah):14:
cik panda akan minta maaf...
and sekarang...
cik panda tetapkan dalam hati....

:face46: MEMAAFKAN SEMUA ORANG...

so sape2 yang ada rase wat salah gn cik panda...jangan minta maaf kat cik panda tau...
mohon maaf pd ALLAH S.W.T....
agar anda semua tidak lakukan kesalahan itu lagi...

:face19: sebab cik panda xnak korang seksa di akhirat nanti...
punca nye xsempat nak minta maaf pd cik panda...


:face47: moge korang pon dapat maaf kan cik panda tau....
terima kasih semua....:67::a1::w::n:

ok lah semua...
:face28: cik panda dah sleepy dah... :P

credit to.....

:n::m::t::59::a1: nurul atiqah hasbullah :60::w::69:
coz bg cadangan tok topik ni..:)

~~ moge kite mencintai ALLAH S.W.T dan Rasulullah S.A.W melebihi cinta kite pada manusia~~

:e: flying with panda2...
assalamualaikum..

Saturday, 28 July 2012

'CUTI' ganguan iman... ish2..

Views
~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
hye abybody!!!
cop2.. waalaikumussalam...(tolong jawabkan tok ulls..):face15:

post kali ni ...:face19:KHAS TOK WANITA...
lelaki pon ok.. coz korang da adek cun2 kan2..
emak anggun n menawan kan3...

:face22: lame nye cik panda x update an3....

ok2:face46:.. today i wanna share about....(ohmyenglish)

HAID?? camne nak istiqamah ni? nak solat? XBOLEH... nk baca Al-Quran?? XBOLEH..:face9:

:face1: ISTIQAMAH...
main point dalam mendalami n mengamalkan ilmu agama yng suci ini...

:face24: mcm mne nak istiqamah ni... period lama pulak.. ha time ni lah rase malas je nak buat tu ini cik panda oit.... ish2..
saya tahu sme tu dose... tapi dah malas nak capai stokin..tudung ni panas pulak labuh2..

:face51: ha ni lah yang kite biasa rase bile CUTI kan3??

:face74: cik panda pon mcm tu gak...dulu lah... :P
ha korang mungkin rase cam x tau je an nak wat amalan ape kan..
mudah je...


:face19: 1- zikir...
pergi cari kat Utube tu... ZIKIR TERAPI-HAFIZ HAMIDUN
da 3 tau.. download 3 3... then dengar selalu.. ok?

:face54: 2- bace tafsir Al-Quran..
bace surah Al-mulk... ha then meyh bincang dgn cik panda.. ape sebenar nye maksud surah tu....
(ni yang cik panda wat dulu)
:face52: ni yang wat cik panda rase nak bace tafsir..lagi n lagi... :)

:face14: ha ingat x ?? cik panda pernah cite pasal 'UBAT HATI'
one of that kan ada 'berkumpul dgn orang soleh.'

:face58: cop2 bukan nak cakap cik panda org soleh tu... ish2 blm lg..
means cik panda lah... org soleh tu kegunaan nye tok kte bincang tntang agama...


:face2: syez!!! bez sgt bile da orang jadi tempat kite bincang tentang agama...
tiap perucapan akan ada nasihat... firman ALLAH n hadis Rasulullah x lepas...
penyataan yg x boleh nak di pertikai.. :)

:face27: XPERCAYA LAH!!! tipo lah cik panda ni...

:face53: ha maiyh bincang gn cik panda...
hehehe~~~~~

:face68: 3- banyak kan dengar lagu nasyid lah...

:face24: apesal pulak ni cik panda???!!!
ok2.. ulls kan suke dgr muzik2 kan...

:face42:
kosong~~~ kosong~~~
~~ aku anak kampung~~~~

meyh dgr lagu nasyid...insaf kot...!! faham lirik die..
fuh nanges der!!
(selalu cam tu..:P ati banyak dose kan..:P):face29:


:face57: 4-surah2 Al-Quran uh.. download lah.. dgr kat mp3.. bawak tido...:)
insya ALLAH.. akan tenang n dalam tido pon igt ALLAH tau..
:)
:face9:

benda2 ni lah cik panda biase buat... jangan tunggu nanti2 tok buat!!!
TERUS JE KLIK KAT TAB TU..
DOWNLOAD SEBANYAK MUNGKIN LAGU NASYID N SURAH2.!!!


~~moge kite berjaya mencintai ALLAH S.W.T. 'n' Rasulullah S.A.W. melebihi cinta pada manusia~~~~

CREDIT TO:
:n::a1::t::w: nur shahira shaneen:t::a1::w::h:
yang bg cadangan yang bernas ni.... :)

:e: flying dulu ulls..
sayang ALLAH.. cinta ALLAH S.W.T. :)
:face45::face19: