Pink Bobblehead Bunny

Thursday, 12 July 2012

kenapa korang?? ilmu tu susah nak cari lah!!!!

Views
~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

:c: jawab tau2.. lame pulak x potpet kat cni....:89:
ha now i just wanna talk about knowledge...
:15::r::s::q:
ha ape kemenda pulop...???

:face4: bukan nak marah o nak keji... tapi nak korang sedar...
cik panda a.k.a NUR EIZYAN NAZURA nak minta maaf cgt kat sape2 yang terasa....

:face10: cik panda stat now ok abybody.... ;)

:face36: cik panda ni lahir kat family besa2 jerk... cik panda ni suke sanad2 subjek math...
huh kire2 pantas..sepantas solat time kecik2 dulu... :face15:
nak jadi kan link kat topik ni...
PI(pndidikan agama..) paling x suka.. huh ngantok poiyt ble blaja...
dr skul rendah.. smpai skul menengah...(tgkatan 2)..:face33:

naik form 3.. cikgu die bez giler.. ustazah uh gurau2 n ajar.. mmg cemerlang agama cek....:face51:

:face46: minat belajar.. tapi x amal.. last2 ape yg belajar semua lupa....

:face32: sekarang baru sedar betapa penting nye pelajaran agama tu...

:face22: dah 20thn baru nak cari ilmu agama... kat U nak cari cm ne... pendidikan Islam dah x wajib amek..
nak jmpe lec kos kite pon susah.. ni nak jmpe ustazah....
:face60: susah nek jah oiyt.....


:face47: minta orang ajar..mcm2 alasan die bg....
nak cari org pandai agama.?? mne lah dulu nk kwn gn org surau ni...:face10:

mmg ALLAH akan bg kite orang yg akn bantu kite... tapi...............
asyik mintak tlg org tu je malu...
kite kne ada usaha sendiri tok cri bantuan lain....:face46:
tapi tu susah sgt.. x sme blh bantu kite....

1 je cik panda ase sedih sanad2 bila da orang yang hidup dgn family yg pegang teguh ajaran agama...
memilih aliran agama tok sambung pelajaran...
tapi...:face14:

:face29: die x amal kan dgn hati... amalkan dgn perbuatan...
awak!!! nak cari ilmu ni susah lah!!!
awak yang dah da ilmu.. n tmpat rujukan yang banyak..
awk sia2 kan aje....

:face29::face59::face22::face21:
sedih lah.. tahu ilmu ALLAH.... tahu ape yang boleh buat n yang di larang..
tapi x amal.... wat2 cam x tahu je..

:face6: korang adalah golongan TERPILIH... sbb ALLAH mudahkan korang mendalami ilmu DIA..
tapi lepas korang dapat.. korang wat donno jerk...

korang hidayah dah depan mata...:face7: grab lah cepat!!!
kalau x grab.. ALLAH akan amek balik...

maaf ana msh bodoh agama ALLAH lg.. cume nak korang rase korang beruntung sbb ALLAH dah bg korang jalan mudah tok pergi SYURGA.. :face50:

:face60: tapi korang letak tepi semua tu... ana ni masih terkial2 lagi.. korang lah sepatutnye bantu ana... bukan minta ana bantu korang tok peroleh hidayah..
ana ni ilmu cetek cgt2....

sedarlah saudara ana....
maafkan ana... hargailah penghargaan yg ALLAH bg kat korang..
x sme orang dapat mcm korang...

maaf kan saya..
:e: flying dulu......
~~moge kite mencintai ALLAH S.W.T n Rasulullah S.A.W melebihi cinta kita pd manusia..~~

2 comments:

  1. Nice entry..
    Kadang2 kita terlupa prioriti kita as a muslim kn, syukran 4 reminding.. ^_^

    ReplyDelete
  2. afwan adek.. :) kite same2 pernah lalai... bile kite dah berubah ke jalan ALLAH.. mmg tugas kite tok igt kan yg len pasal ape yg kite pernah lalai.. :) moge kite berjaya peroleh keredhaan ALLAH.. n syurga NYA.. <3

    ReplyDelete

assalamualaikum..
cik kiah..cik piah..'WINK...WINK..' cik panda..
jom bebelkan cik panda (^^,)