Pink Bobblehead Bunny

Tuesday, 18 June 2013

alhamdulillah.. akhirnya.. :)

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

waalaikumussalam.. hehe.. setelah berdebu kembali blog Cp ni..
fuuhh... aachoooo!!!!

CP dah stat cuti ni..so sesangat lah free nye Cp pun malas dah nak buang masa..
tiup debu kat blog lah jawab nye.. :)

1st of all.. CP sangat sayang family CP.. sangat2 sayang.
alhamdulillah akhirnya mereka terima....:)

semua bermula di UTM..
setelah berkali2 memohon ALLAH tunjukkan jalan untuk keputusan CP berniqab, akhir nya selepas terasa kuat betul2..(mkn biskuat..:P ) CP pon berniqab..
memang dari mula family tak tahu..
kerana mendapat tentangan dari family..

eh..x..x.. bukan mereka marah buat benda baik.. tapi semua terlalu cepat..
mereka khuatir ,takut syiah gitu..
'syiah,arkam,wahabi, mereka guna ayat Al-Quran, as-sunnah.. tapi tafsiran mereka salah..'

ha sebab ni lah family takut..
tapi alhamdulillah.. CP masih di jalan yang benar..

nak di jadi kan story ni..
habis final exam tok tahun 2 aritu (14.6.2013)...
papa CP datang jemput...
tengah kemas2 sikit pon x fikir pasal penerimaan family..
bila dah abis kemas.. masa menunggu..
mula lah.. gelabah der... syez keletaq lutut cek mak oit..

tapi dengan segala kekuatan yang ada.. doa di pertingkat..
solat di perbaiki...
doa sahabat sejati dunia akhirat...
memang x putus doa lah.. :)

lepas isyak.. papa pon sampai depan blok.. fuh..
kecut perut kot.. sgt2 takut.. papa lagi lah.. x pernah tahu tentang CP pernah berniqab..

ok dengan kekuatan iman dan islam..
CP turun dgn bawak barang2,,(kne kosong kan bilik kot..) +.+
CP angkat barang paling besar...hehe hadang muka lah cm tu niat nye,.. hehe

then sampai kat kereta.. cousin 2 orang n adek kecik meluru kat CP..
ok dah berdebar giler.. dalam hati.. hanya nama ALLAH dan doa...
then nampak nenek keluar dari kereta..
(ok nenek ku ikot gak..debar2)

then letak barang kat dalam kereta n salam papa..
papa cakap "kak yan dah berpudah dah sekarang ni"
kata2 yang cukup buat aku bersyukur.. menitis air mata.. terharu...
papa yang bagi ku cukup tegas.. sikit pon x menghalang..
sikit pon die x bertanya kenapa dan mengapa..

~ALLAH sesungguhnya tiada apa daya dan kuasa ku melainkan segalanya dari-MU~

next story pasal mama..
seminggu sebelum balik..
hari2 suruh adek tanya kan kat mama..
'akak nak berniqab,mama bagi x?'

doa makin dipertingkat.. syezly sblm ni doa tentang niqab ni ikot dan je..
tapi ni tiap masa..

Kami lebih dekat kepadanya dari pada urat lehernya, Quran [50.16]

adek CP tanya guna diri die.. die x cakap direct yang CP suruh tanya..
then mama cakap "suka hati kau lah"
adek CP send msg tok bagitahu pasal ni..

ALLAHU RABBI... bersyukur sangat2.. ALLAH x pernah tinggalkan hamba-NYA..
sangat2 tidak akan tinggalkan..

semalam (17.6.2013) buat pertama kali nya CP berniqab depan mama..
mama senyum.. die sikit pon x janggal keluar dgn CP..
sama macam papa..
kitorang sampai melaka.. :)
"senyuman mama tu sangat bermakna buat akak"

alhamdulillah akhirnya CP mampu berdepan dengan family dalam keadaan berniqab..
and i will never take it off again..

a lot of love to my all ukhwahfillah..
-mek lah-kak meera-kak khaleda-ckin-riri-

tanpa korang ,CP x kuat.. korang yang banyak bantu CP,..
kerana iman dan islam kami bersatu. :)



nak nasihat sikit lah...
to all yang baru nak pakai or terdetik nak pakai kerana KEFAHAMAN bukan TREND..

1. mohon banyakkan bacaan tentang niqab..
2. mohon pendapat pada ustaz yang mengkaji tentang niqab.
3. banyakkan bacaan tentang cara nak jawab ape bila orang tanya mcm2 pasal niqab..
(mungkin ada yang kata kita ni bukan kat arab... o kita ni undang zina mata)
4.tajdid niat kenapa kita nak berniqab..
5.mungkin ada parents yang x benarkan anak mereka berniqab kerana family mereka biasa2..
(well i'm proud with my family.. !! seriously..
mereka pon seperti orang biasa.. tapi mereka menerima CP dgn sangat baik..)
6.jangan lemah dengan ujian yang ALLAH bagi.. bila kita kuat.. kita akan nampak hikma yang ALLAH nak bagi kat kita sebenarnya.. :)
7. berniqab jangan memilih sahabat sangat.. kawan2 kita bukan tudung labuh atau niqabis juga..
kawan kita semua muslimat yang masih belum faham islam tu..
8. menundukkan pandangan pada lelaki.. bukan wanita.. jangan pandang hina pada mereka yang masih belum tutup aurat dgn sempurna..
( lupakah siapa kita sebelum ni??)
9. kita lah yang paling menjadi perhatian manusia yang nak kenal islam tu.. jadi.. tunjukkan islam dalam setiap langkah kita.. :)

~jika kita x bawa kefahaman islam dalam keluarga atau masyarakat, siapa nak bawa pada mereka??~
ni prinsip CP..that why.. CP x pernah ragu dengan ape yang CP buat..

~dimana bumi di pijak di situ ISLAM di sanjung~


ok lah..sampai sini dulu lah..
~flying dulu ~
~~~Mencintai ALLAH dan Rasulullah melebihi sesuatu~~~
assalamualaikum.. :)






kini aku begini.. sehelai kain menutupi wajah amat bermakna bagi ku..
 
 
 

Saturday, 11 May 2013

terhangat di pasaran!! dengan testimoni hebat..!! grab it now.. FREE !!!!

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

waalaikumussalam.. CP jawab kan ye.. (",) ape kabar readers.. :) miz CP x ?? :P
(ok stop kegedikkan)
1ST OF ALL.. alhamdulillah dah samapi kita di 1 rejab 1434.. :)
marathon ibadah samapia ramadhan ye sayang,, :)

post kali ni CP nak kenalkan ulls dgn 1 product yang CP guna dalam masa setahun je..
tapi keberkesanan nye.. x terkata..
SKII pon x mampu nak lawan lah kehebatannya..
yang x boleh percaya bagai nak hentok kelapa (bukan kepala ye)...
product ni PERCUMA!!!!
ia berkesan ikot pengguna lah.. kalau pengguna taat setia bersumpah setia (pewwwiitttt..)
ha memang terBAIK  lah kan hasil nye.. cun melecun U... :P

CP, banyak nye bebel product ape tu????

ok2.. product ni namenye HC..

what is that??

cewah speaking u.. HC stands for happy circle..ala usrah lah..hehe
now ulls faham kan ape product yang CP guna..
ada yang cakap ceramah kan ada.. x payah lah usrah2 ni..
tapi 4 me.. usrah ni yang membentuk peribadi individu.. dengan usrah lah kita lebih faham matlamat hidup..

tapi CP, kawan saya kan join usrah.. tapi xda pape pon berlaku.. CP tipu eyh... ??

owh tipu dosa ok..:P ha tengok lah juga pembawakan dakwah tu..cam usrah yang CP dapat..
CP faham ape yang sebenarnye di maksudkan 'Al-quran dan As-sunnah kompas hidup muslim'

woah.. kompas kot.. asal kompas pulak??

analogi je.. contoh lah.. kita nak pergi makkah.. tapi xada sign board, n gps..kompas pon x ada.jalan pun simpang siuh.. ha camne nak pergi??
begitu lah umpama Al-Quran n As-sunnah dengan sign board n etc tu.. (^^,)

CP sangat rasa kan tu.. seyez !!!
keberkesanan usrah ni buat CP pun x percaya reflect cermin tu adalah CP.. ape pun perubahan yang CP dapat ni memang uncontrol... 1 year i'm totally different..
event dalaman compang camping cikit.. tapi alhamdulillah  perubahan yang sangat banyak..

dahulu CP sikit pun x berminat nak dengar ceramah.. apetah lagi sirah2.. harem...:P
sekarang kalau cerita je.. kaitkan dengan sirah tu, hadis ni, ayat Quran tu, nasihat ini...

mereka yang kenal siapa CP ni dulu, mereka akan faham..

adek2 CP pon boleh kata CP ni penyabar.. (kadang tu baran jugak)
padahal dahulu .. masya ALLAH.. macam singa kelaparan..( Aaauuummmm!! )

n yang paling penting ibadah... siyezly CP dulu solat macam gigi bayi kau tahu..
sekarang, solat lewat dah rasa berdosa.. bertambah bilangan dengan solat sunat..

usrah CP terapkan benda sekecil2 nye pun menjadi perkara yang sangat besar n menambahkan keimanan lah..

contoh ye..
'buka plastik gula2, kita bangga dapat bukak n makan.. tapi kita x fikir pun.. tanpa izin ALLAH kita x kan dapat bukak.."
nampak x.. benda kecik je pon.. x sampai 1 minit pon nak bukak n masuk dalam mulut.. tapi kita masih perlu bersyukur kerana ALLAH jua lah semuanye terjadi...

usrah wajib!! setiap minggu MESTI ada sekali..mesti tambahkan ilmu dengan dengar ceramah..
ceramah adalah pelengkap usrah.. BUKAN usrah pelengkap ceramah..

ok sayang.. :)

usrah CP buat CP paham macammana nak trick orang yang belum di sentuh dengan ayat ALLAH..
(ala-ala CP dulu)... mereka kaji dakwah zaman Rasulullah.. ayat2 makkiyah jenis bagaimana..
ayat maddaniyah cerita pasal ape..

hadis di hafal,potongan ayat Al-Quran di hafal.. hebat..
bila memandang sesuatu, atau berada dalam sesuatu keadaan.. akan ada je ayat ALLAH yang terlintas..

ala CP mesti dari sekolah agama kan.. senang lah nak hafal..("p)

haha.. siyez tidak.. sekolah biasa dari tadika.. KAFA/JKOF... sampai darjah dua je kot..
kelas agama tidur... teruk2...
tapi dengan kekuatan usrah CP mampu..
usrah adalah sunnah..
ALLAH menggalakkan nye..tanpa usrah jadi lah CP n kamu2 seperti robot..
yang ulang2 perbuatan yang sama selama generasi sehingga hari kiamat..
bangun- makan-tido-blajar-kerja-kawen- lahir anak->
anak bangun-anak makan-anak tido-anak blajar- anak kerja- anak kawen-anak lahirkan anak....
dan ulang2..

kalau lihat pada testimoni.. jangan takut... semua ini adalah kekuatan yang ALLAH bagi agar segala jahiliyah itu dapat di jauhi sejauh2 nye..

####kami 100% berpandukan Al-Quran dan As-sunnah#####

mai CP ajak tengok testimoni.. :::::>>>>

sebelum...




6bulan pertama...~~~~~



setahun menggunakan produk HC...~~~

amacam nak try?? free je pon.. delivery ke bilik anda.. !!! PM segera...
jangan lepaskan peluang keemasan menjadi ahli syurga... :) :) :)

~~ flying dulu..~~~
assalamualaikum ...
~~~mencintai ALLAH S.W.T dan Rasulullah S.A.W melebihi sesuatu~~~~
zaman jahiliyah membantu membuka mata orang yang baru nak faham islam.. umpama para sahabat.. cerita zaman jahiliyah mereka membantu kita untuk menjadi orang yang beriman..
wallahuaklam...

                                                                          
    

Friday, 22 March 2013

kehilangan yang sangat besar.!!! :'( ini bukan isu bermusim!

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

waalaikumussalam..
post kali ni CP sangat2 beremosi...
marah,sedih,kecewa,geram,bersyukur...

1st nak cerita tentang UMMU NIDHAL..
siapa??



islam supermom... beliau hantar 4orang anaknya tok berjihad..dan 3orangnya berjaya menjadi para syuhada!!!
seorang masih dalam tahanan..
menerima kematian anaknya dengan rela..kata2 beliau.. :
"Anak saya telah syahid. Dia yang akan menolong saya dengan kesyahidannya. Sesiapa yang menyayangi anak-anaknya berikanlah sesuatu yang paling berharga semampunya kepada anakmu. Dan perkara paling berharga yang boleh diberikan ialah syurga"

Antara perkataan yang sering diungkapkan oleh Ummu Nidhal adalah:
"Kematian adalah suatu perkara yang menyedihkan, tetapi jangan bimbang kerana bertemu dengan Allah, adalah suatu kegembiraan yang tidak dapat digambarkan (mengatasi perasaan sedih tersebut)".
"Ketika anakku yang sulung, As-Syahid Muhammad Fathi Farhat mencecah usia enam tahun, saya telah katakan kepadanya; Ibu mahu kamu berperang melawan Israel dengan senjata, bukan dengan batu."Tanpa sedikitpun keraguan serta kebimbangan dalam hati saat itu beliau mengarahkan anak ke medan juang demi mengusir penjajah. Kerana saya yakin apa yang saya ungkapkan itu adalah demi kebaikan untuk anak-anak saya."
"Tiada khabar yang paling mengembirakan buat saya, apabila puteraku mula menyampaikan berita bahawa dia telah bergabung bersama Briged Al Qassam, sayap pejuang Hamas, dan sedang bersiap sedia menyongsong amanah syahid dalam sebuah medan peperangan. Allah telah mengabulkan hasrat dan cita-cita saya."
Saat perpisahannya dengan putera sulungnya, Farhat, dia dan anaknya itu saling berpelukan kemudian berkata, "Ibu tidak dapat membendung air mata, tetapi jangan percaya dengan air mata ibu ini nak, Ini adalah air mata bangga menjelang hari pertemuanmu dengan bidadari. Pergilah menemui Rabb-Mu dan berjihadlah. Tetaplah hatimu thabatlah, kekallah seperti itu sampai engkau bertemu Allah Taala."
Begitu kuat, cekal serta tabah hati ibu ini. Semoga semua ibu-ibu dan kaum wanita khususnya di luar sana dapat mengambil iktibar dalam melahirkan dan mendidik seramai mungkin generasi Mujahid yang bakal meletakkan Islam ini ke tempat yg tertinggi satu hari nanti! 




ya ALLAH.. bagaimana pengorbanan beliau.. hanya memegang janji yang diberi oleh ALLAH sebaik mungkin.dan kini pada 17.MAC.2013...
beliau dipilih oleh ALLAH untuk menjadi para syuhada..bertemu anak2 nya yang dikalungkan pangkat syuhada sebelum beliau..
ALLAH...


di malaysia.. : manusia seakan kurang pendidikan..boikot di lupa kan..
mereka beli bom pakai duit siapa!!!!
duit yang kita 'SEDEKAH' pada mereka..
~~ gendang gendut tali kecapi.. kenyang perut suka hati~~
~~bila mati dimamah api...tnggulah dihari kebangkitan nanti~~
AMARAN  keras untuk kalian yang masih membeli barangan yahudi..
yang merah n hitam tu adalah benda biasa yang kita beli...
paling mudah nak nak difahamkan sebenarnya bukan israel sahaja yang membunuh umat islam..
tetapi KAMU SEMUA  yang membeli barang2 ini adalah pembunuh..
mereka kaya sebab duit kamu semua..

hanya membuang duit membeli mafla..mengenakan baju save gaza.. save palestin tapi still makan n beli juga..
munafik itu dibenci ALLAH..!!

(CP2..APE NAK KECOH..KUBUR LAIN2 LAH...)

nah ambil ni...
Hampir-hampir ia pecah berkecai-kecai kerana kuat marahnya. Tiap-tiap kali dicampakkan ke dalamnya sekumpulan besar (dari orang kafir), bertanyalah penjaga-penjaga neraka itu kepada mereka: "Tidakkah kamu pernah didatangi seorang Rasul pemberi ingatan dan amaran (di dunia dahulu)?" (AL-MULK:8)

bukan untuk orang kafir sahaja.malah untuk kita..

korang masih berfikir lagi??
harini lagi seorang pejuang pergi.. kalian masih berfoya2 bersama laknatullah..
ALLAH.. selamatkan lah iman kami..
BOIKOT JOM!!!!




 

Monday, 18 February 2013

kekasih ku keliling pinggang tapi....

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam...

taipan kali ni pasal LOVE..


kalau nak di tanyakan CP ni pernah bercinta ke x..
well bukan nak exsen...(blagak lah..) tapi memang LOVE dgn CP...
umpama kuku dan sepit kuku...(bela kuku x boleh...1kuku=1 kandang khinzir..dosa2..)

(0.o') pon boleh kan.. haha..
ok..CP stat kenal cintan cintun urk..urk..urk..(sound effect monyet.) darjah 6..
lepas upsr k.. sebelum tu orang just kena2 kan CP gn boy dlm kelas jerk.. die pulak paling ensem dalam kelas.. nampak x CP hot dr sekolah rendah lg..  isk..isk...

stat dari kenal tu sampai bulan 5..2012 haritu..CP x pernah single mingle.. walaupon selalu available..

(@.o) acana tu CP....???single tapi available.. kapel banyak2 kah??

yup.. pernah CP kapel sampai 10 orang dalam 1 masa...scandal ada lah dalam 5 6 orang..
tapi semua tu dalam HP semata.. yang depan mata xda pon.. (baik lagi nih..+.+) (ahli neraka gini)
bayangkan lah kapel...mesti nak cntct tiap2 masa kan.. nah..
mak selalu bising..
"makan je lah HP tu.. time makan HP..belajar HP.. mintak duit nanti jgn dgn mama..mntak dgn HP tu.."

nah amek kau.. ..lama2 mama CP pon malas nah bising.. anak nye nakal sgt..xnak dgr kata..
Hp lagi didengar nye.. ALLAH..nakal2..

CP x kantoi ke ramai2 tu?? mesti selalu gaduh kan.. x salah nama ke??

kapel mesti da nama panggilankan..(eee...geli pulak ingat  balik... astaghfirullah..)
ha pernah je kantoi terpangil nama panggilan lain.. tapi pandai2 lah cover kan..
umpama hack fb membe then wat muka selamba.. :P

time CP kat matrik lagi lah...dalam matrik je CP pasang 2 3orang...luar da sorang..siap budak dalam matrik tu kne sound gn member die sbb die gn CP n CP da bf len lg.. (+.+) teruk2...

dalam banyak kapel2 ni adalah terasa cinta tu betul2 kat 2 orang jerk.si H gn si S..time kapel ramai2 tu tp felin kat diorang tu special skit lah..
pas clash gn si H.. baru kapel gn si S.. kalau ye x ye.. gn si S ni dah 4 tahun..
lama giler weyh....(kalau still cam dulu..sayang giler lah kata nye)

S ni hensem..putih..ala2 korea pon ada gk..memang taste CP r.. CP dulu pantang tengok laki jambu..ala2 korea.. fuh xlepas pandang..
berlonggok2 dosa sbb x jaga pandangan..(+.+) pandang mereka pon boleh dapat dosa ye adek2..
yang bez nye.. family kami dah kenal masing2.. duit kitorang pon dah banyak habis tok dating2 ni..
asal gaji jerk habis.. topup x yah cakap lah.
seronok datingkan sampai tak tahu ada ayat ni..

nah baca ni...

Sabda Rasulullah SAW : "Sekiranya kepala salah seorang dari kamu ditusuk dengan jarum besi, itu adalah lebih baik bagi kamu daripada kamu menyentuh wanita yang tidak halal bagi kamu". (Hadis Riwayat At-Tabrani. Dinilai sahih oleh al-Mundziri, al-Haitsami, dan al-Albani)

alah ulls faham2 lah.. bila rasa cinta itu membahagiakan.. acaner rase nye..
duit umpama air terjun..deras sgt keluar.. ada ku kesah..(o.0) hohoho
keluar xnak kalah artis pulak an CP.. nak nampak cantik punye pasal..dah kata dpt Bf ensem..
yang bez nye.. kalau keluar..jmpe wanita..mata wanita tu tgok si S.. kalau jmpe laki..mata laki tgok CP..
bayangkan ..x ke penat malaikat tulis dosa.. ALLAH...

nah baca ni...


  • “ Katakanlah kepada orang-orang mukmin (lelaki) agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka. Demikian adalah lebih suci bagi mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka kerjakan. Dan katakanlah kepada wanita mukminah agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka.( Surah An-Nur : ayat 30,31)

  • Hadith yang diriwayatkan di dalam musnad Ahmad Ibn Hambal bahawa, daripada Jarir bin Abdullah radhiallahu’anhu berkata : Aku bertanya kepada Rasulullah SAW tentang pandangan secara tidak sengaja, maka baginda menyuruhku memalingkan pandanganku.”

  • Dalam hadith yang lain, baginda SAW diriwayatkan bersabda kepada Saidina Ali k.w.: “Wahai ‘Ali, janganlah kamu ikuti pandangan pertama dengan pandangan kedua, sesungguhnya bagi kamu yang pertama tetapi tidak yang kedua.”

CP..oh..CP...dah kapel lama2 tu.. sekarang jd ape?? kapel lg ke??
xrasa sayang ke gn S ? I yang bru 5minit kenal gn bf I pon dah LOVE sesangat nyer ni..
CP 4thn  kalau I , mandi x basah dah.. :P (mesti ulls nak tye cmni kan)..

sekarang CP kapel lg.. tp bkn dgn S lah.. hehe.. kapel dgn ALLAH..
pasal sayang tu.. hurm mula2 susah lah nak tinggal. dah 4thn kan..
tapi ada ku kesah..
"awk,saya nak berubah pada jalan ALLAH..saya nak akhiri hubungan kita disini dan menanti jodoh jika ALLAH memilih awk sebagai yang halal bagi saya..saya mohon awk faham keadaan sya.halal kan ape2 yang patut..mohon keampunan atas segalanya..moga awk dipilih ALLAH juga untuk memperoleh hidayah."

lebih kurang ni lah ayat CP.. haha.. ape lah kan...
tapi bila kita betul2 nak cinta ALLAH tu.. memang benda dah biasa pon kita boleh tinggal camtu jerk..
syezly...xtipo pon... btol!!!!

sekarang ni CP xda rase nak kapel pon.. pandang lelaki jambu o korea pon jadi biasa2 jerk..
xminat,.. kalau ada yang rase terminat pon..istghfar banyak2..
dan yang paling drastik..CP akn tunduk kepala bila nampak lelaki yang taste CP tu..
bkn ape.. takut lah syaitan ni.. syaitan kan hebat godaan nye..

“Janganlah kalian mendekati zina, karena zina itu
perbuatan keji dan suatu jalan yang buruk” (Al-Isra
32) 


CP x takut jadi andartu.. sebab janji ALLAH..
“Dan segala sesuatu kami jadikan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran Allah” (Adz Dzariyaat
49) 



CP sekarang lebih fokus untuk menjadi wanita cantik dalam syariat..
“Dunia ini dijadikan Allah penuh perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan hidup adalah istri yang sholihah” (HR. Muslim) 

camne nak jadi wanita solehah kalau still kapel.. sebok nak kapel watpe.. dah x sabar masuk api neraka?? hehe :P

yes2..cinta itu fitrah.. tapi kita kena uruskan fitrah itu supaya kita x jadi manusia yang di murkai ALLAH..
sultan murka dah cuak.. buang negeri dah rasa dunia ni hancur umpama pinggan pecah..

kena buang syurga korang relax jerk?? (@.o)?? pelik lah kan...

kesimpulan.. korang yang kapel sorang dua tu.. banyak sangat alasan.. xboleh hidup lah.. sayang sesangat lah.,.
yang CP ni lagi powerlah dr korang.. tapi mampu jerk..
hidup 9tahun dengan rasa cinta..boleh tinggal macamtu jerk..
ha ape yang x boleh nye dengan ALLAH??

nothing.. ALLAH can do everything.. bila kita dgn ALLAH..terjun KLCC pon xkan mati lah kalau ALLAH xtentukan ajal kita time tu...
kan2... (^^,)

(tibe2 ayat serius tau..kuikuikui.. maaf2... jangan tersinggung..:P )

tiada apa yang x mampu bila kita kata diri kita mampu..jangan terlalu banyak CIPTA alasan untuk pergi neraka..
sedar lah wahai sayang ku.. siapa cinta ke syurga.. kawen lah dulu.. dah kawen hang cinta lah sebanyak2 sm dalam gambar di atas.. :P pon xpe.. biar penat malaikat tulis pahala tu..
mati jap lagi.. pintu syurga terbentang luas... (>.<)
sape x nak... huhuhhuhu..

~mencintai ALLAH .dan Rasulullah melebihi sesuatu..~
mohon teguran..

~wahai ex,X,Y,Z...CP mohon maaf untuk semua kelukaan yang terjadi,penipuan ke..mohon ampun atas dosa2 antara kita..agar ALLAH membuka hati kalian untuk memaafkan CP yang lemah lagi hina ini.sama2 lah kita bertaubat. moga ALLAH ampunkan segala dosa lalu kita.~

~flying without wings..~
ingat tau..jom bercita dengan ALLAH.. 





 

Friday, 15 February 2013

dia mengucap...depan mata ribuan orang...!!!

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam.. hehe CP jawab kan lagi..

post kali ni adalah post yang paling bermakna..
nikmat yang ALLAH bagi kat CP tok kuat kan diri CP pada perubahan ni...

29 september 2012.sabtu..
sahabat baik ku pulang ke rumah...
akak naqibah ajak keluar.. tapi CP x tahu die nak pergi mana n kemana...

dah tu.. nape ikot? kang die jual CP ke ape ke..ha cmne..?? :P

da ku kesah.... o.0?  CP yakin die akan bawak CP pegi tempat yang akan ingatkan pada ALLAH..
pukul 6 kami gerak ke dataran JB..
ingatkan CP n naqibah je.. nah sekali penuh 1 kereta.. tapi CP x kenal diorang(wktu tu lah..skang dah knal n makan 1 dulang lg tau..( >.<) )

dalam keta baru lah tanya nak pegi mana semua...
kak naqibah cakap nak pg dgr talk Dr.Zakir Naik...
"talk ape pulak nih..?sape pulak yang naik tu...?? (o.O')

siap bertiket...(wah exclusive btol lah talk ni)..
sebelum tu ada lah flyers orang bg.. tapi x kenal kan..

kitorang terus pegi masjid...solat maghrib..
kitorang gerak 5 keta kot.. ramai.. sampai kat masjid.. nah 5bas UTM da stop kat situ..

dalam hati..."ape talk ni.. ape ni.. asal UTM anta ramai giler orang ni...sape yang bg talk ni..????" (@.0)

selesai solat.. terus pegi dataran.. sampai2 of coz lah kne dok blakang2... sebab tempat die.. muslimin kat depan.. so muslimat kat belakang lah..

tunggu punya tunggu.. penceramah datang lambat.. nah pukul 9.00malam baru stat kot..
ok..xpe.. untuk ilmu penuh didada.. sabar tu penting...

"innallaha assobirin..= ALLAH bersama orang yang sabar.."



nah ni lah rupa penceramah tu.. DR..ZAKIR NAIK...
rupa nya beliau ni ranking 52 ulama seluruh dunia..patut lah....ramai giler orang datang....!!!
beliau kaji abiz kitab2 yang ada.. bible....Al-Quran of coz lah...n lain2 agama nye kitab.. 

ok2.. ceramah punya ceramah... tajuk nye...
MUHAMMAD S.A.W in world religious...

hebat isi nye!!.. ayat Al-Quran yang diberi.. siap gn muka surat n ayat ke berapa.. juzuk berapa..
ALLAH... hebat sgt..baru rank 52.. agak nye yang atas2 tah cm ne kan..

last skali beliau akhiri gn Q n A section..
nah peluang tok Islam bagi soalan tipis.. beliau seru sungguh2 non muslim bg soalan..

orang pertama yang tanya soalan adalah beragama hindu.. tapi sangat jelas sebutan ALLAH..
xmcm non muslim yang lain..

mula tu die cakap.. i'm not a muslim.. i'm hindu...bla..bla...bla...
soalan die.. : why Muhammad S.A.W the last messenger?
then DR.Zakir Naik jawab..
ALLAH knows when people are ready to receive the last messenger or the earlier messenger..
macam sekolah.. kena tadika dulu.. x kan tibe2 trus pg amek PhD kot.. (dalam Bi lah beliau cakap)..

penyoal tu angguk2.. then die cakap die percaya Rasulullah tu last messenger..
Dr. Zakir tye lah.. die sure ke tak percaya Rasulullah tu pesuruh ALLAH...
die dgn yakin jawab ye..
then Dr.Zakir declare die as muslim..
die angguk lagi..n senyum lebar...
pastu depan ribuan orang tu.. Dr. Zakir ajar die mengucap dua kalimah syahadah...
n dia ikot dengan hati yang terbuka...n lancar sekali..

ni lah orang nye.. lepas die ngucap dua kalimah syahadah.. die naik atas pentas n  bepelukan dgn Dr.zakir..:)


ALLAH je yang tahu perasan saudara baru kita ni..umpama bayi.. sehelai kain putih..
ALLAH je yang tahu perasaan CP yang 1st time tengok orang masuk Islam..

kat talk ni gak.. seorang budha dapat Al-Quran terjemahan sendiri..:)
di beri percuma.. sbb dia nak kaji Al-Quran tu... nah ALLAH bagi lah kat die..


p/s : Al-Quran untuk semua.. so non muslim pon boleh pegang n baca..
Al-Quran diturunkan untuk manusia..bukan untuk Islam SAHAJA...(pesanan Dr.Zakir)

CP baru 4bulan berubah time ni....
Sebelum ni CP pernah cakap.. tapi cakap2 saje lah x doa pon..
"ish bez nye kalau dapat tngok orang masuk Islam.."

ALLAH bagi betul2...bg CP ni perkara yang sangat sukar didapati..
boleh di anggap mustahill.. tapi ALLAH tu x kan kecewakan hamba-NYA..
tiada yang mustahil bila dengan ALLAH kan.. ( >.<)

sampai sekarang CP masih terasa berada di tempat itu lagi..

korang ce tengok... dia yang bukan Islam.. percaya sesangat2nye kat Rasulullah n ALLAH...
kita yang Islam ni.. ALLAH... cakap je percaya... tapi saudara baru kta ni lagi hebat akidah nye dari kita..

malu sikit jadi umat Islam yang hanya pada nama.. ALLAH.. malu rasanya..

CP sangat2 rasa ALLAH akan bagi ape je.. sebab dunia ini ALALH yang punaya.. xda pon milik kita ok..
tapi gn 1 hal je... kita mesti rasa ALLAH untuk kita..
:) :) :)

thnz sgt kat akak naqibah yang ajak CP pegi tempat penuh barakah ni..

ok lah dah panjang lebar ni... flying dulu..
~~moga kita mencintai ALLAH dan Rasulullah S.A.W melebihi sesuatu~~

ambil ikhtibar ok sayng ku... :) (^^,)


 

Wednesday, 6 February 2013

mama, papa..jasa mu...

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

walaikumussalam...
Cp nak wat entry kali ni.sbb ALLAH bagi CP latihan sikit..
tapi Cp xbetah(xtahan)
jadi nak share sikit lah..



ALLAH..
ketika perasaan ingin membina mahligai dunia yang akan menghasilkan mahligai terindah di syurga menyelubungi diri..
ALLAH memberi aku latihan..
papa dan mama tepaksa keluar kawasan.. berusaha yang terbaik untuk memenuhi segala keperluan isi rumah..
berbekalkan wang ringgit yang ditinggalkan..
menjaga 3orang adik...
melakukan kerja2 sebagai seorang suri rumah..ia sangat berat..
adik2 yang sudah mampu melakukan pelbagai perkara sendirian..
cuma kadang2 kerenah nakal nya perlu diawasi..
ia terasa amat berat sekali..
tidak terbayang keperitan,kesusahan..
payah jerih papa n mama menjaga kami semasa kecil..
kerenah kami yang pelbagai...kehendak yang melebihi kemampuan..
dengan ketika itu bilangan kami 6orang dengan dugaan kesempitan hidup...
mereka tetap tabah...mereka juga manusia.. mampu mengeluh..
tapi mereka memelihara fitrah itu..mengurusnya dgn baik..

papa,mama..
membanting tulang serta kudrat mereka siang dan malam..
pernah juga kami hanya makan ubi kayu.. nasi dan kicap..
kami mengeluh..mereka merintih..
usaha dan terus berusaha memberi kesenangan..
pakaian mereka.. tidak berganti..
pakaian kami.. sering berganti...
gaji sahaja.. pasti ada barangan baru untuk kami..
sedangkan mereka..dari kami kecil sehingga lah sudah meninggalka alam persekolahan.. baju itu masih dikenakan di badan mereka..

terbayang ketika mereka sibuk menguruskan abang yang diduga ALLAH..
tabahnya papa mencari duit.. keletihan ditolak tepi..
kuatnya mama menjaga di hospital berbulan lama nya..yup.. sendirian..
memberi sepenuh tenaga menjaga abang..
kesakitan yang di alami umpama hilang entah kemana.. demi memastikan anak sulung mereka
tidak merasa kesakitan yang di alami..

dugaan ALLAH berlanjutan dgn pemergian abang..
benar ALLAH menyayanginya..
pukulan yang sangat hebat mereka tempuh..
kesedihan mereka sorokkan.. demi membahagiakan kami.
jika di ikutkan kesedihan.. mungkin hidup ini x boleh diteruskan..
tetapi kerana kami.. mereka terus sembunyi..memendamkan perasaan mereka..

tetapi ALLAH tidak pernah meninggalkan hamba-NYA..
rezeki mencurah..termasuklah rezeki hidayah..
keluarga ku lebih dekat dengan Ya Rabb...
tangisan pemergian abang berubah menjadi redha dan syukur...
pemergian orang yang baik akan menghasilkan sesuatu yang baik..:)

ALLAH memberi pelbagai kemudahan dan jalan untuk kami mengubah kehidupan kami dengan lebih baik.

sepertimana janji ALLAH..

Di dalam surah Al Insyirah ayat 5 dan 6, dua kali Allah berfirman bahawa dalam kesusahan itu ada kesenangan.

ayat 5 - "Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan"

ayat 6 - "Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan"



ALLAH meringankan sebahagian kesulitan mereka..
kini hanya diduga dengan kenakalan kami..
aku diberi merasainya seketika..
tetapi mama berhadapan dgn nye selama ini.. tapi senyuman tetap dibibir..
rintihan hanya pada Ya Rabb...
papa ku juga begitu.. perwatakan seakan tiada apa.
tetapi resah hati nya ALLAH sahaja mengetahui.


terhinggap sebentar dalam fikiran ku...
bagaimana keadaan ku jika aku diletakkan di tempat mereka..
menyelusuri kesusahan untuk kebahagiaan?
sedangkan aku x mampu untuk ke pasar tani..
tinggal di kampung untuk seminggu juga aku x mampu..
apakah aku mampu menjadi hamba-NYA yang masih bersyukur jika diuji dgn kesusahan..?
tidak... tidak mampu sama sekali..
ALLAH meletakkan kan aku hanya 3minggu.. dengan setitik ujian dari ujian yang mereka perolehi..
tapi sedikit pun aku x mampu bertahan..
bagaimana mereka tabah?
rahsia ALLAH kan..

kemewahan.. keindahan..semua dari ALLAH tapi atas usaha hamba-NYA..
atas usaha gigih mereka..
ALLAH..
perasaan bahagia memiliki dua insan paling berharga ini x mampu di ungkap kan..
jasa memang x mampu dibalas..hanya mampu mencuba menjadi asbab mama n papa peroleh bahagia yang kekal abadi..
maafkan anak mu yang banyak kerenah dan selalu melukai kamu..
mencuba mencari syurga dunia dan akhirat untuk membalas jasa mu..
mama n papa.. akak sayang mama n papa kerana ALLAH.











anakmu yang amat mengasihi mu..

 

Sunday, 3 February 2013

i'm sexy and i know it..tapi...(o.0)?

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam..

apa kabar semua.. :P
hehehe saja nak formal sikit.. tp sikit je lah...


 hadis rasulullah SAW:
“Sesungguhnya Allah itu cantik dan Allah sukakan kecantikan.” (Hadis riwayat Muslim dan At-Tirmidzi)


CP stat dgn hadis ni..:)

CP wanna ask ulls..(listen....listen....listen...)
korang suka cantik x??

yang sampai laki x alih pandangan lah.. yang sampai dok usha korang kalau boleh nak no.tel korang..
(over tau (o.0') )

wanita = cantik.. /
wanita = fesyen /
yes..its true rite..

wanita mana yang x suka fesyen..
CP sgt2 suka fesyen..
semua fesyen CP dah try..(dr dulu sampai waktu CP brubah lah..)
fesyen yang sekarang ni dah x ikot dah.. :) :) :)

owh bukan nye sebab muslimah x boleh berfesyen..
tapi wanita x boleh berpakaian yang menarik perhatian..

sejujur nya CP ni suka mendahului fesyen..
contoh.."cermin mata besar yang x ada cermin...CP guna dulu kat U.. "
yup orang kutuk gak mula2..
sekarang ni ramai pulak yang pakai termasuk foreigner..
(@.@)

CP...abis tu sekarang ni xda ke perasaan membuak2 nak berfesyen tu.. asyik tgk CP berjubah, berkain,ber...ber,,ber,,, lah.. /(0.o)\

huargh!!! perasaan tu umpama gunung berapi yang nak kluarkan lava...
hahaah( hyperbola.)

CP suka pakai celak..sgt2 suka.. tapi bila nak pakai CP akan fikir...
"aku bukan untuk perhatian sang muslimin..aku xlayak ke syurga tapi aku bukan ahli neraka.."
secalit celak dunia.. mungkin seluruh badan ku akan di mamah api neraka..

oppss cop2..bukan cakap celak tu haram.. x2.. celak tu sunnah kan...
tapi wanita ni special sgt2.. wanita ni sgt2 cantik ALLAH cipta kan.. secalit celak dah menaik kan seri wanita..

bukan x bg nampak cantik.. tp biar lah natural (ini bagi diri CP lah)

CP camne pulak dgn eye shadow,blusher.lipstick??

hohohoh  0.o?
CP x pakai semua tu ye.. dr dulu hingga kini.CP pakai celak jerk...

dulu CP akan cari baju yang berjenama..(bila dok kat UTM)
harga?? x payah cakap lah..
seminggu habis rm500..mungkin sikit..(banyak giler seh..CP bkn anak datuk)

makan sekat janji baju meletop..hahah (jahiliyah sungguh)
baju ketat..S.. (sendat,small,seksa,sedih)
entah dah berapa kali langkah lah papa,arwah abang,n adek dekat dgn neraka..
ish2...

Selangkah anak perempuan keluar dari rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga ayahnya itu hampir ke neraka. Selangkah seorang isteri keluar rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga suaminya itu hampir ke neraka. 
-H.r Bukhari dan Muslim-


dan sbb tu lah CP cuba menutup aurat dgn sempurna...
CP sayang sgt2 keluarga CP kerana ALLAH...

fesyen muslimah kontemparori bg CP.. salah kot..
sbb banyak nya menarik perhatian.. baju labuh..
 tapi bahagian2 wanita saje yang ada tu kelihatan.. walaupon x mcm pakai saiz s.. tp still kelihatan..
itu bukan tutup aurat lg..

baju lengan panjang.. tapi nampak lah lengan yang halus... itu x tutup aurat lg...
salah juga..

tutup aurat means sembunyi..melindungi..

analogi...
korang main sembunyi2.. kat mane korang nak sorok?
belakang langsir yang jarang?
kat dalam selimut yang korang gulung2 kat badan korang tp nampak lah bentuk orang..
atau kat dalam almari...
yang legap(xtembus cahaya) yang x boleh nampak dr luar ada orang ke x..
camtu lah cara tutup aurat.. faham x eh? (@.@') pening skit eyh.. hehe.. :P

sbab ni lah CP x fikir fesyen sgt dah... :)
sikit2 tu adalah.. hehe..
tapi syariat lg.. in shaa ALLAH..

wanita yang berpakaian tetapi sama seperti telanjang (kerana pakaiannya tidak menutup aurat, nipis dan mendedahkan bahagian yang tidak sepatutnya dilihat bukan muhrim) dan wanita yang mudah dirayu dan juga suka merayu. Wanita tersebut tidak dapat masuk syurga, bahkan tidak dapat mencium bau syurga, padahal bau syurga itu dapat dicium dari jarak yang sangat jauh.” (Sahih Muslim) 

ALLAH.. cp x nak.. CP takut..CP nak jumpa ALLAH..

nak selalu jumpa ALLAH..
moga CP akan sentiasa istiqamah.. n ulls gak..
fikir2 lah ye sayang..
xberfesyen kat dunia yang sementara ni x pe..
jangan x berfesyen kat akhirat yang selama2nya.. :)

be the best muslimah.. :) ameen..

~flying without wings~ 
moga ALLAH S.W.T dan Rasulullah S.A.W lebih kita cintai melebihi sesuatu!


cameron highland 30/11/2012





 

Saturday, 26 January 2013

ini sejarah kita...ape tu? siri 1

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam... :P

CP nak story kat ulls pasal program yang ana rasa beri ana impak yang....
umpama gunung tertimpa atas kepala...
nah.. besar sangat lah impak nye.. syez...

program ni anjuran kelab iqra UTM..
yang boleh join adalah budak2 usrah kelab ni je..

o.0 ? asal mcmtu CP? kata nak dakwah.. ajak lah ramai2..

cop2... let me story mory 1st.. nnti ulls faham lah.. (^^,)
INI SEJARAH KITA...

benda 1st yang mereka terap kan adalah siapa kita?
setelah otak kami diperah kering2,di jemur.. (tipu je k :P )

ni jawapan nye..
al-hujurat ayat 10
"Sebenarnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu dan bertakwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat"

maka kita adalah semua yang beriman.. termasuk lah di palestin.kashmir,thailand, australia,london...
wah ramai nye...(^,^) 

lalu wujudlah benda ni.?????? macamne orang beriman itu ye???
(o.0)???

surah Al-Nahl ayat 71
"Dan Allah telah melebihkan sebahagian dari kamu atas sebahagian yang lain pada rezeki yang dikurniakanNya; dalam pada itu, orang-orang yang diberi kelebihan itu tidak mahu memberikan sebahagian dari kelebihan hartanya kepada hamba-hamba mereka, supaya orang-orang itu dapat sama mempunyai harta. Maka mengapa mereka tergamak mengingkari nikmat Allah itu dengan perbuatan syirik? "

fuh banyak hadis n ayat Al-Quran yang dapat..

kemudian di bawah tajuk manusia ini ibarat logaM..

ape persamaa kita ye..
logam x da daging pon CP oiyh.. xda darah..xda wajah cantik lagi anggun bergaya..(o.0)?
makin pelik CP ni...boink..boink...

ok2.. logam ni keras kan..kan kan...
tapi bila dibakar dgn api yang suhu tinggi n berterusan..
dia bleh dibentuk lagi kan..walaupon ia gan jadi laptop lah..cincin lah..
kereta lah.. tapi dia tetap logam kan..

"oh.. betol lah CP.....jadi?? ape kaitan nye?

ok2.. kaitan nye kita ni pembunuh(kejam nye contoh ni..haha )
baik sikit lah...kita ni penari dangdut... :P (kejam lagi hahaha) tapi kita tetap manusia kan..
event ape pon kita jadi..kita tetap manusia.. tetap juga hamba ALLAH kan... :)

nah CP bukan saja2 je k nak samakan kita dgn logam.. awat x kayu ke.. plastik ke.. ha same je kan..

cop2.. minum holick dulu (milo x leh..boikot)

hadis sahih
 "Manusia ibarat logam, terpilihnya mereka semasa jahiliyyah terpilih juga mereka semasa Islam, sekiranya mereka faham"

ok sekarang ni kita nak faham kan.. tapi....
faham yang macam mane ye???

nah keluar lagi hadis sahih...
“Sesiapa yang Allah mahukan kebaikan baginya, Dia (Allah) memberikannya kefahaman dalam Ad-Din”

tapi...(tapi lagi kan.. tepi lah pulak..:P )

“Maka sesiapa Yang Allah kehendaki untuk memberi hidayah petunjuk kepadanya nescaya ia melapangkan dadanya (membuka hatinya) untuk menerima Islam…” (Surah Al-An’am 6: 125)

kefahaman kita tentang agama bukan bermula dari akal.. sebab akal ini sangat terhad di pasaran~~~
eyh no..no..no..

listen..listen..listen when islam speak..:) :P \(^.^)/

kefahaman agama itu datang dari hati yang indah tu.. :) yang comel molek tu...
sebab??

akal boleh tahu perasaan? owh pasti tdak...
tapi hati tahu perasaan tu mcm mne kan..
ha cm tu lah analogi nye..

penerangan tentang hati...
tunggu..

banyak lagi ni.. tapi mata nak tutup sementara in shaa ALLAH..

jom sayang kita bercinta dgn ALLAH yang Maha Mencintai... dan bercinta dgn Rasulullah yang dah lama cintakan kita.. :) 

~moga kita mencintai ALLAH n Rasulullah melebihi sesuatu.. :) ~~

cop2.. jom lawati n silakan membeli shawl eizyan lycra.. :)
murah n mudah dipakai,xperlu gosok,xjarang lansung..menepati syariat.. :)

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.404632952953452.93558.329988873751194&type=1