Pink Bobblehead Bunny

Tuesday, 28 August 2012

kampung ku...

Views

~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam..
:face18: wink2.. ulls.. maaf lah.. cuti2 ni cik panda buntu lah...

sempena raya AIDILFITRI yang mulia ni...
raya kedua CP balik lah kampung... fuhh....
5jam gak dalam keta...:50:
terbaekkkkk.....thumb

:53: hohoho..balik kampung..:74::75:

nah.. ni lah kampung CP..
FELDA SUNGAI MAS, kota tinggi, johor...
ni kampung belah papa CP....jauh dr rumah kot..
memang balik time raya je lah..:P

kampung ni x da lah kampung sangat sebab xda dusun...
rumah pon dah batu...
tapi da 1 yang special pasal kampung CP ni....
:face2:

ha ni lah yang paling special...
pondok termenung.. baru tahun ni atok buat tandas dalam rumah..
sebelum ni....tahun2 lepas... kat luar lah tempat die...
bayangkan malam2 nak pegi tandas....
hehehe
:face62: da cam cerita hantu mak limah dah....

:face59: mak cik da yang x berani.. tengah2 malam kena kejot suruh teman...
apelagi... CP pon kejot lah adek yang lain...:P
hehee:face75:



ni pulak pondok belakang rumah nenek...

:face54: kat felda ni panas sikit.. so sini lah tempat kitorang lepak2..
minum air kelapa....
dulu da karpet.. boleh baring2...
memang sempoi...
nikmat ALLAH..
:face51:





nah... ni bunga2 keliling rumah nenek....
cantek x??
ambil pakai hp biase je tau..:P

eh... lupa pulak....
kat kampung kan.. CP belajar cara2 nak petik daun kelsom...

:face53: betol ke ejaan die tu????

tah lah.. yang tok masak asam pedas tu... hehee...

<------- tengah petik lah ni... ^,^

post kali ni...memang x da kaitan dgn dakwah...
tp just nak share gn korang pasal kmpung CP...
alhamdulillah.. bile CP dah dekat dgn ALLAH...
perkara yang uar biase ALLAH bg kat cik panda...

bahagia sangat raya tahun ni...


:e: flying dulu sahabat....
~~moge kita mencintai ALLAH S.W.T n Rasulullah S.A.W melebihi cinta pada manusia...~~~
assalamualaikum..

Tuesday, 14 August 2012

jom keluar!!! tapi sebelum tu.......

Views

~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
ok2 .. waalaikumussalam.... hehee
:132: hai semua...

cik panda baru free ni... tu update my :face2: blog ni...

:c: meyh sini ulls...pssst.. nak g mane tu????
:102: nak jalan2 ke??

boleyh2...
tapi meyh check gn cik panda nak tengok ulls BOLEH KELUAR or TAK.


ha pics ape ni cik panda???:face14:

ni lah pic inner neck...
ok ulls know yang tudung / shawl/ bawal semua nye jarang2 kan...
bak kata mak CP.. 'can see through'..:16:

so korang ada pakai yang ni???

:face45: CP.. ada2.. nak keluar boleh???

BELUM LAGI LAH SAYANG...

tudung tu pakai camne yerk???

:face27: pendek nye!!! sampai kat leher je..... -------------->




amboi!!! BERBONGGOL?? korang ni unta ke??
hehe
xpayah nak jd unta nnti spesies manusia terancam.. sbb korang nak jd unta... :face52:



<----- ni ha. JANGAN MENYERUPAI KAUM LAIN....






ok2 dah paham...
:face51: boleh keluar x???

BELUM LAGI......:face33:



ha hand sock jangan lupe...
ulls pakai baju kurung lah... then pakai baju lengan panjang..
ok lah dah tutp aurat kan...
tapi ulls angkat tangan nnti..mesti lengan die jatuh..ha dah nampak aurat dah....

so pakai yang ni... tengok sampai kat tapak tangan kan.. selamat..:)

:face24:
COP2... JANGAN PAKAI HANDSOCK DGN BAJU LENGAN PENDEK...
ustaz Do cakap haram.. sbb kite kne tutup aurat.. bukan BALUT aurat..

owh.. ok2.. cik panda...kite dah boleh keluar ke???

:face51: BELUM LAGI... 1 JE LAGI...

pakai tudung labuh.... baju labuh...
seluar besar...pakai jubah...
tapi... stokin x pakai....
adeh.. kaki tu aurat juga ok...:face69:
ok ni lah hasil nye.!!!! tadaaaa....~~~~


:face29: cik panda... dah boleh keluar??

ok sayang.. jom lah keluar...
jom2.. shopping raya!!!

tuit2... nape camtu semua x boleh pakai???
ha mudah je...kat fb banyak kan...
semua yang cik panda x bagi pakai sebab semua tu penyebab ulls..
DILAKNAT ALLAH S.W.T...

ha nak ke kne laknat oleh PEMILIK DUNIA??
if xnak.. ikot ape yg cik panda cakap..
sbb tu semua ALLAH yang suruh..:)

ok nak shopping ni...

:e: flying dulu...
~~mencintai ALLAH S.W.T dan Rasulullah S.A.W melebihi cinta pada manusia..~~~~
assalamualaikum semua... :)

Wednesday, 8 August 2012

fesyen..ku dah penat....

Views
~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam... :)
:face76: hye abybody bedduuu....

:face46: mai memartabatkan budaya membaca.. huk2..
1st alhamdulillah reader blog bertambah...

:face2: bg support kat cik panda...
today.. nak story mory pasal fesyen...

wau!!!!:face24: cik panda... FESYEN HOLIC!!!!
minat sgt2 berfesyen.. dr dulu kot....

:face48: tak percaya lah cik panda ni.. :face53:

ha amek kau!!!
ni di antara fesyen2 yg cik panda pernah perkenakan...

:face51: MALATOP!!!!!
ha amek kau... hebat kan rase jadi bahan perhatian...
if x caye...

:face33: pergi cari ex-kmns 2010/11.. tanye kenal amoy x...
mesti da yg cakap 'ala budak yg suke melawa tu...'

:face37: kini.. rase menyesal pulak.... cik panda berfesyen n cari perhatian orang...
fesyen mmg x salah...
tapi bila dah menarik perhatian org tu...
dah salah...

:face30: sekarang cik panda masih lagi berfesyen.. tp berfesyen untuk menarik perhatian ALLAH S.W.T....
ulls...

:face7: sedar x??
muslimah semua nye..pakai labuh2...

:face14: aik... xpanas ke pakai labuh2??? negara kite kan panas...

SUBHANALLAH.... mereka x rase panas pon.. kat dunia.. ALLAH S.W.T dah bg rase syurga...
wau!!! hebat!!!!

:face29: cube ulls tengok orang yang kurang muslimah nye..
pendek2 betul....

kenapa ye????panas ye???:131:
MASYA ALLAH...
kat dunia dah rase kepanasan neraka...

SUBHANALLAH... indah kan petunjuk dr ALLAH..??:face39:

:face11: sekarang ada pulak yg tye....
awat kau pakai purdah ha?? fesyen gk ke???

ALLAH S.W.T berfirman :
:Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka…. (an-Nur: 31)

bg cik panda ... berpurdah bukan fesyen..
tapi cik panda dah penat membiarkan wajah ini dilihat oleh orang yg bukan mahram...

ye2..cik panda xda lah cantik cgt... tp...comel tu ade lah...
:face61: datang lah perasan melampaui batas tu...:face26:

kini.. cik panda choose fesyen yang mengikut syariat.. bukan mengikut barat atau korea...
x macam dulu... ish2.... teruk2..

berfesyen xsalah tau.. tapi kne TUTUP DENGAN SEMPURNA...

:face31: ha besarkan 3 perkataan tu... ha tu lah kne jadi panduan... lelaki n wanita ok..
bukan wanita aje ok...:face57:

ingat.. ALLAH x kejam... DIA juga yg bagi idea tok wujudkan pelbagai fesyen...
tapi kite kena pilih fesyen yang ALLAH benarkan kite tok ikot.. :)

:face47: cik panda dah x da idea.. :P

ok lah abybody2....

:t::w::h::n: ~~moge kita dapat mencintai ALLAH S.W.T dan Rasulullah S.A.W melebihi cinta kita pada manusia ~~~
:e:flying dulu...