Pink Bobblehead Bunny

Monday, 18 February 2013

kekasih ku keliling pinggang tapi....

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam...

taipan kali ni pasal LOVE..


kalau nak di tanyakan CP ni pernah bercinta ke x..
well bukan nak exsen...(blagak lah..) tapi memang LOVE dgn CP...
umpama kuku dan sepit kuku...(bela kuku x boleh...1kuku=1 kandang khinzir..dosa2..)

(0.o') pon boleh kan.. haha..
ok..CP stat kenal cintan cintun urk..urk..urk..(sound effect monyet.) darjah 6..
lepas upsr k.. sebelum tu orang just kena2 kan CP gn boy dlm kelas jerk.. die pulak paling ensem dalam kelas.. nampak x CP hot dr sekolah rendah lg..  isk..isk...

stat dari kenal tu sampai bulan 5..2012 haritu..CP x pernah single mingle.. walaupon selalu available..

(@.o) acana tu CP....???single tapi available.. kapel banyak2 kah??

yup.. pernah CP kapel sampai 10 orang dalam 1 masa...scandal ada lah dalam 5 6 orang..
tapi semua tu dalam HP semata.. yang depan mata xda pon.. (baik lagi nih..+.+) (ahli neraka gini)
bayangkan lah kapel...mesti nak cntct tiap2 masa kan.. nah..
mak selalu bising..
"makan je lah HP tu.. time makan HP..belajar HP.. mintak duit nanti jgn dgn mama..mntak dgn HP tu.."

nah amek kau.. ..lama2 mama CP pon malas nah bising.. anak nye nakal sgt..xnak dgr kata..
Hp lagi didengar nye.. ALLAH..nakal2..

CP x kantoi ke ramai2 tu?? mesti selalu gaduh kan.. x salah nama ke??

kapel mesti da nama panggilankan..(eee...geli pulak ingat  balik... astaghfirullah..)
ha pernah je kantoi terpangil nama panggilan lain.. tapi pandai2 lah cover kan..
umpama hack fb membe then wat muka selamba.. :P

time CP kat matrik lagi lah...dalam matrik je CP pasang 2 3orang...luar da sorang..siap budak dalam matrik tu kne sound gn member die sbb die gn CP n CP da bf len lg.. (+.+) teruk2...

dalam banyak kapel2 ni adalah terasa cinta tu betul2 kat 2 orang jerk.si H gn si S..time kapel ramai2 tu tp felin kat diorang tu special skit lah..
pas clash gn si H.. baru kapel gn si S.. kalau ye x ye.. gn si S ni dah 4 tahun..
lama giler weyh....(kalau still cam dulu..sayang giler lah kata nye)

S ni hensem..putih..ala2 korea pon ada gk..memang taste CP r.. CP dulu pantang tengok laki jambu..ala2 korea.. fuh xlepas pandang..
berlonggok2 dosa sbb x jaga pandangan..(+.+) pandang mereka pon boleh dapat dosa ye adek2..
yang bez nye.. family kami dah kenal masing2.. duit kitorang pon dah banyak habis tok dating2 ni..
asal gaji jerk habis.. topup x yah cakap lah.
seronok datingkan sampai tak tahu ada ayat ni..

nah baca ni...

Sabda Rasulullah SAW : "Sekiranya kepala salah seorang dari kamu ditusuk dengan jarum besi, itu adalah lebih baik bagi kamu daripada kamu menyentuh wanita yang tidak halal bagi kamu". (Hadis Riwayat At-Tabrani. Dinilai sahih oleh al-Mundziri, al-Haitsami, dan al-Albani)

alah ulls faham2 lah.. bila rasa cinta itu membahagiakan.. acaner rase nye..
duit umpama air terjun..deras sgt keluar.. ada ku kesah..(o.0) hohoho
keluar xnak kalah artis pulak an CP.. nak nampak cantik punye pasal..dah kata dpt Bf ensem..
yang bez nye.. kalau keluar..jmpe wanita..mata wanita tu tgok si S.. kalau jmpe laki..mata laki tgok CP..
bayangkan ..x ke penat malaikat tulis dosa.. ALLAH...

nah baca ni...


  • “ Katakanlah kepada orang-orang mukmin (lelaki) agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka. Demikian adalah lebih suci bagi mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka kerjakan. Dan katakanlah kepada wanita mukminah agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka.( Surah An-Nur : ayat 30,31)

  • Hadith yang diriwayatkan di dalam musnad Ahmad Ibn Hambal bahawa, daripada Jarir bin Abdullah radhiallahu’anhu berkata : Aku bertanya kepada Rasulullah SAW tentang pandangan secara tidak sengaja, maka baginda menyuruhku memalingkan pandanganku.”

  • Dalam hadith yang lain, baginda SAW diriwayatkan bersabda kepada Saidina Ali k.w.: “Wahai ‘Ali, janganlah kamu ikuti pandangan pertama dengan pandangan kedua, sesungguhnya bagi kamu yang pertama tetapi tidak yang kedua.”

CP..oh..CP...dah kapel lama2 tu.. sekarang jd ape?? kapel lg ke??
xrasa sayang ke gn S ? I yang bru 5minit kenal gn bf I pon dah LOVE sesangat nyer ni..
CP 4thn  kalau I , mandi x basah dah.. :P (mesti ulls nak tye cmni kan)..

sekarang CP kapel lg.. tp bkn dgn S lah.. hehe.. kapel dgn ALLAH..
pasal sayang tu.. hurm mula2 susah lah nak tinggal. dah 4thn kan..
tapi ada ku kesah..
"awk,saya nak berubah pada jalan ALLAH..saya nak akhiri hubungan kita disini dan menanti jodoh jika ALLAH memilih awk sebagai yang halal bagi saya..saya mohon awk faham keadaan sya.halal kan ape2 yang patut..mohon keampunan atas segalanya..moga awk dipilih ALLAH juga untuk memperoleh hidayah."

lebih kurang ni lah ayat CP.. haha.. ape lah kan...
tapi bila kita betul2 nak cinta ALLAH tu.. memang benda dah biasa pon kita boleh tinggal camtu jerk..
syezly...xtipo pon... btol!!!!

sekarang ni CP xda rase nak kapel pon.. pandang lelaki jambu o korea pon jadi biasa2 jerk..
xminat,.. kalau ada yang rase terminat pon..istghfar banyak2..
dan yang paling drastik..CP akn tunduk kepala bila nampak lelaki yang taste CP tu..
bkn ape.. takut lah syaitan ni.. syaitan kan hebat godaan nye..

“Janganlah kalian mendekati zina, karena zina itu
perbuatan keji dan suatu jalan yang buruk” (Al-Isra
32) 


CP x takut jadi andartu.. sebab janji ALLAH..
“Dan segala sesuatu kami jadikan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran Allah” (Adz Dzariyaat
49) 



CP sekarang lebih fokus untuk menjadi wanita cantik dalam syariat..
“Dunia ini dijadikan Allah penuh perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan hidup adalah istri yang sholihah” (HR. Muslim) 

camne nak jadi wanita solehah kalau still kapel.. sebok nak kapel watpe.. dah x sabar masuk api neraka?? hehe :P

yes2..cinta itu fitrah.. tapi kita kena uruskan fitrah itu supaya kita x jadi manusia yang di murkai ALLAH..
sultan murka dah cuak.. buang negeri dah rasa dunia ni hancur umpama pinggan pecah..

kena buang syurga korang relax jerk?? (@.o)?? pelik lah kan...

kesimpulan.. korang yang kapel sorang dua tu.. banyak sangat alasan.. xboleh hidup lah.. sayang sesangat lah.,.
yang CP ni lagi powerlah dr korang.. tapi mampu jerk..
hidup 9tahun dengan rasa cinta..boleh tinggal macamtu jerk..
ha ape yang x boleh nye dengan ALLAH??

nothing.. ALLAH can do everything.. bila kita dgn ALLAH..terjun KLCC pon xkan mati lah kalau ALLAH xtentukan ajal kita time tu...
kan2... (^^,)

(tibe2 ayat serius tau..kuikuikui.. maaf2... jangan tersinggung..:P )

tiada apa yang x mampu bila kita kata diri kita mampu..jangan terlalu banyak CIPTA alasan untuk pergi neraka..
sedar lah wahai sayang ku.. siapa cinta ke syurga.. kawen lah dulu.. dah kawen hang cinta lah sebanyak2 sm dalam gambar di atas.. :P pon xpe.. biar penat malaikat tulis pahala tu..
mati jap lagi.. pintu syurga terbentang luas... (>.<)
sape x nak... huhuhhuhu..

~mencintai ALLAH .dan Rasulullah melebihi sesuatu..~
mohon teguran..

~wahai ex,X,Y,Z...CP mohon maaf untuk semua kelukaan yang terjadi,penipuan ke..mohon ampun atas dosa2 antara kita..agar ALLAH membuka hati kalian untuk memaafkan CP yang lemah lagi hina ini.sama2 lah kita bertaubat. moga ALLAH ampunkan segala dosa lalu kita.~

~flying without wings..~
ingat tau..jom bercita dengan ALLAH.. 





 

Friday, 15 February 2013

dia mengucap...depan mata ribuan orang...!!!

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam.. hehe CP jawab kan lagi..

post kali ni adalah post yang paling bermakna..
nikmat yang ALLAH bagi kat CP tok kuat kan diri CP pada perubahan ni...

29 september 2012.sabtu..
sahabat baik ku pulang ke rumah...
akak naqibah ajak keluar.. tapi CP x tahu die nak pergi mana n kemana...

dah tu.. nape ikot? kang die jual CP ke ape ke..ha cmne..?? :P

da ku kesah.... o.0?  CP yakin die akan bawak CP pegi tempat yang akan ingatkan pada ALLAH..
pukul 6 kami gerak ke dataran JB..
ingatkan CP n naqibah je.. nah sekali penuh 1 kereta.. tapi CP x kenal diorang(wktu tu lah..skang dah knal n makan 1 dulang lg tau..( >.<) )

dalam keta baru lah tanya nak pegi mana semua...
kak naqibah cakap nak pg dgr talk Dr.Zakir Naik...
"talk ape pulak nih..?sape pulak yang naik tu...?? (o.O')

siap bertiket...(wah exclusive btol lah talk ni)..
sebelum tu ada lah flyers orang bg.. tapi x kenal kan..

kitorang terus pegi masjid...solat maghrib..
kitorang gerak 5 keta kot.. ramai.. sampai kat masjid.. nah 5bas UTM da stop kat situ..

dalam hati..."ape talk ni.. ape ni.. asal UTM anta ramai giler orang ni...sape yang bg talk ni..????" (@.0)

selesai solat.. terus pegi dataran.. sampai2 of coz lah kne dok blakang2... sebab tempat die.. muslimin kat depan.. so muslimat kat belakang lah..

tunggu punya tunggu.. penceramah datang lambat.. nah pukul 9.00malam baru stat kot..
ok..xpe.. untuk ilmu penuh didada.. sabar tu penting...

"innallaha assobirin..= ALLAH bersama orang yang sabar.."



nah ni lah rupa penceramah tu.. DR..ZAKIR NAIK...
rupa nya beliau ni ranking 52 ulama seluruh dunia..patut lah....ramai giler orang datang....!!!
beliau kaji abiz kitab2 yang ada.. bible....Al-Quran of coz lah...n lain2 agama nye kitab.. 

ok2.. ceramah punya ceramah... tajuk nye...
MUHAMMAD S.A.W in world religious...

hebat isi nye!!.. ayat Al-Quran yang diberi.. siap gn muka surat n ayat ke berapa.. juzuk berapa..
ALLAH... hebat sgt..baru rank 52.. agak nye yang atas2 tah cm ne kan..

last skali beliau akhiri gn Q n A section..
nah peluang tok Islam bagi soalan tipis.. beliau seru sungguh2 non muslim bg soalan..

orang pertama yang tanya soalan adalah beragama hindu.. tapi sangat jelas sebutan ALLAH..
xmcm non muslim yang lain..

mula tu die cakap.. i'm not a muslim.. i'm hindu...bla..bla...bla...
soalan die.. : why Muhammad S.A.W the last messenger?
then DR.Zakir Naik jawab..
ALLAH knows when people are ready to receive the last messenger or the earlier messenger..
macam sekolah.. kena tadika dulu.. x kan tibe2 trus pg amek PhD kot.. (dalam Bi lah beliau cakap)..

penyoal tu angguk2.. then die cakap die percaya Rasulullah tu last messenger..
Dr. Zakir tye lah.. die sure ke tak percaya Rasulullah tu pesuruh ALLAH...
die dgn yakin jawab ye..
then Dr.Zakir declare die as muslim..
die angguk lagi..n senyum lebar...
pastu depan ribuan orang tu.. Dr. Zakir ajar die mengucap dua kalimah syahadah...
n dia ikot dengan hati yang terbuka...n lancar sekali..

ni lah orang nye.. lepas die ngucap dua kalimah syahadah.. die naik atas pentas n  bepelukan dgn Dr.zakir..:)


ALLAH je yang tahu perasan saudara baru kita ni..umpama bayi.. sehelai kain putih..
ALLAH je yang tahu perasaan CP yang 1st time tengok orang masuk Islam..

kat talk ni gak.. seorang budha dapat Al-Quran terjemahan sendiri..:)
di beri percuma.. sbb dia nak kaji Al-Quran tu... nah ALLAH bagi lah kat die..


p/s : Al-Quran untuk semua.. so non muslim pon boleh pegang n baca..
Al-Quran diturunkan untuk manusia..bukan untuk Islam SAHAJA...(pesanan Dr.Zakir)

CP baru 4bulan berubah time ni....
Sebelum ni CP pernah cakap.. tapi cakap2 saje lah x doa pon..
"ish bez nye kalau dapat tngok orang masuk Islam.."

ALLAH bagi betul2...bg CP ni perkara yang sangat sukar didapati..
boleh di anggap mustahill.. tapi ALLAH tu x kan kecewakan hamba-NYA..
tiada yang mustahil bila dengan ALLAH kan.. ( >.<)

sampai sekarang CP masih terasa berada di tempat itu lagi..

korang ce tengok... dia yang bukan Islam.. percaya sesangat2nye kat Rasulullah n ALLAH...
kita yang Islam ni.. ALLAH... cakap je percaya... tapi saudara baru kta ni lagi hebat akidah nye dari kita..

malu sikit jadi umat Islam yang hanya pada nama.. ALLAH.. malu rasanya..

CP sangat2 rasa ALLAH akan bagi ape je.. sebab dunia ini ALALH yang punaya.. xda pon milik kita ok..
tapi gn 1 hal je... kita mesti rasa ALLAH untuk kita..
:) :) :)

thnz sgt kat akak naqibah yang ajak CP pegi tempat penuh barakah ni..

ok lah dah panjang lebar ni... flying dulu..
~~moga kita mencintai ALLAH dan Rasulullah S.A.W melebihi sesuatu~~

ambil ikhtibar ok sayng ku... :) (^^,)


 

Wednesday, 6 February 2013

mama, papa..jasa mu...

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

walaikumussalam...
Cp nak wat entry kali ni.sbb ALLAH bagi CP latihan sikit..
tapi Cp xbetah(xtahan)
jadi nak share sikit lah..



ALLAH..
ketika perasaan ingin membina mahligai dunia yang akan menghasilkan mahligai terindah di syurga menyelubungi diri..
ALLAH memberi aku latihan..
papa dan mama tepaksa keluar kawasan.. berusaha yang terbaik untuk memenuhi segala keperluan isi rumah..
berbekalkan wang ringgit yang ditinggalkan..
menjaga 3orang adik...
melakukan kerja2 sebagai seorang suri rumah..ia sangat berat..
adik2 yang sudah mampu melakukan pelbagai perkara sendirian..
cuma kadang2 kerenah nakal nya perlu diawasi..
ia terasa amat berat sekali..
tidak terbayang keperitan,kesusahan..
payah jerih papa n mama menjaga kami semasa kecil..
kerenah kami yang pelbagai...kehendak yang melebihi kemampuan..
dengan ketika itu bilangan kami 6orang dengan dugaan kesempitan hidup...
mereka tetap tabah...mereka juga manusia.. mampu mengeluh..
tapi mereka memelihara fitrah itu..mengurusnya dgn baik..

papa,mama..
membanting tulang serta kudrat mereka siang dan malam..
pernah juga kami hanya makan ubi kayu.. nasi dan kicap..
kami mengeluh..mereka merintih..
usaha dan terus berusaha memberi kesenangan..
pakaian mereka.. tidak berganti..
pakaian kami.. sering berganti...
gaji sahaja.. pasti ada barangan baru untuk kami..
sedangkan mereka..dari kami kecil sehingga lah sudah meninggalka alam persekolahan.. baju itu masih dikenakan di badan mereka..

terbayang ketika mereka sibuk menguruskan abang yang diduga ALLAH..
tabahnya papa mencari duit.. keletihan ditolak tepi..
kuatnya mama menjaga di hospital berbulan lama nya..yup.. sendirian..
memberi sepenuh tenaga menjaga abang..
kesakitan yang di alami umpama hilang entah kemana.. demi memastikan anak sulung mereka
tidak merasa kesakitan yang di alami..

dugaan ALLAH berlanjutan dgn pemergian abang..
benar ALLAH menyayanginya..
pukulan yang sangat hebat mereka tempuh..
kesedihan mereka sorokkan.. demi membahagiakan kami.
jika di ikutkan kesedihan.. mungkin hidup ini x boleh diteruskan..
tetapi kerana kami.. mereka terus sembunyi..memendamkan perasaan mereka..

tetapi ALLAH tidak pernah meninggalkan hamba-NYA..
rezeki mencurah..termasuklah rezeki hidayah..
keluarga ku lebih dekat dengan Ya Rabb...
tangisan pemergian abang berubah menjadi redha dan syukur...
pemergian orang yang baik akan menghasilkan sesuatu yang baik..:)

ALLAH memberi pelbagai kemudahan dan jalan untuk kami mengubah kehidupan kami dengan lebih baik.

sepertimana janji ALLAH..

Di dalam surah Al Insyirah ayat 5 dan 6, dua kali Allah berfirman bahawa dalam kesusahan itu ada kesenangan.

ayat 5 - "Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan"

ayat 6 - "Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan"



ALLAH meringankan sebahagian kesulitan mereka..
kini hanya diduga dengan kenakalan kami..
aku diberi merasainya seketika..
tetapi mama berhadapan dgn nye selama ini.. tapi senyuman tetap dibibir..
rintihan hanya pada Ya Rabb...
papa ku juga begitu.. perwatakan seakan tiada apa.
tetapi resah hati nya ALLAH sahaja mengetahui.


terhinggap sebentar dalam fikiran ku...
bagaimana keadaan ku jika aku diletakkan di tempat mereka..
menyelusuri kesusahan untuk kebahagiaan?
sedangkan aku x mampu untuk ke pasar tani..
tinggal di kampung untuk seminggu juga aku x mampu..
apakah aku mampu menjadi hamba-NYA yang masih bersyukur jika diuji dgn kesusahan..?
tidak... tidak mampu sama sekali..
ALLAH meletakkan kan aku hanya 3minggu.. dengan setitik ujian dari ujian yang mereka perolehi..
tapi sedikit pun aku x mampu bertahan..
bagaimana mereka tabah?
rahsia ALLAH kan..

kemewahan.. keindahan..semua dari ALLAH tapi atas usaha hamba-NYA..
atas usaha gigih mereka..
ALLAH..
perasaan bahagia memiliki dua insan paling berharga ini x mampu di ungkap kan..
jasa memang x mampu dibalas..hanya mampu mencuba menjadi asbab mama n papa peroleh bahagia yang kekal abadi..
maafkan anak mu yang banyak kerenah dan selalu melukai kamu..
mencuba mencari syurga dunia dan akhirat untuk membalas jasa mu..
mama n papa.. akak sayang mama n papa kerana ALLAH.











anakmu yang amat mengasihi mu..

 

Sunday, 3 February 2013

i'm sexy and i know it..tapi...(o.0)?

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam..

apa kabar semua.. :P
hehehe saja nak formal sikit.. tp sikit je lah...


 hadis rasulullah SAW:
“Sesungguhnya Allah itu cantik dan Allah sukakan kecantikan.” (Hadis riwayat Muslim dan At-Tirmidzi)


CP stat dgn hadis ni..:)

CP wanna ask ulls..(listen....listen....listen...)
korang suka cantik x??

yang sampai laki x alih pandangan lah.. yang sampai dok usha korang kalau boleh nak no.tel korang..
(over tau (o.0') )

wanita = cantik.. /
wanita = fesyen /
yes..its true rite..

wanita mana yang x suka fesyen..
CP sgt2 suka fesyen..
semua fesyen CP dah try..(dr dulu sampai waktu CP brubah lah..)
fesyen yang sekarang ni dah x ikot dah.. :) :) :)

owh bukan nye sebab muslimah x boleh berfesyen..
tapi wanita x boleh berpakaian yang menarik perhatian..

sejujur nya CP ni suka mendahului fesyen..
contoh.."cermin mata besar yang x ada cermin...CP guna dulu kat U.. "
yup orang kutuk gak mula2..
sekarang ni ramai pulak yang pakai termasuk foreigner..
(@.@)

CP...abis tu sekarang ni xda ke perasaan membuak2 nak berfesyen tu.. asyik tgk CP berjubah, berkain,ber...ber,,ber,,, lah.. /(0.o)\

huargh!!! perasaan tu umpama gunung berapi yang nak kluarkan lava...
hahaah( hyperbola.)

CP suka pakai celak..sgt2 suka.. tapi bila nak pakai CP akan fikir...
"aku bukan untuk perhatian sang muslimin..aku xlayak ke syurga tapi aku bukan ahli neraka.."
secalit celak dunia.. mungkin seluruh badan ku akan di mamah api neraka..

oppss cop2..bukan cakap celak tu haram.. x2.. celak tu sunnah kan...
tapi wanita ni special sgt2.. wanita ni sgt2 cantik ALLAH cipta kan.. secalit celak dah menaik kan seri wanita..

bukan x bg nampak cantik.. tp biar lah natural (ini bagi diri CP lah)

CP camne pulak dgn eye shadow,blusher.lipstick??

hohohoh  0.o?
CP x pakai semua tu ye.. dr dulu hingga kini.CP pakai celak jerk...

dulu CP akan cari baju yang berjenama..(bila dok kat UTM)
harga?? x payah cakap lah..
seminggu habis rm500..mungkin sikit..(banyak giler seh..CP bkn anak datuk)

makan sekat janji baju meletop..hahah (jahiliyah sungguh)
baju ketat..S.. (sendat,small,seksa,sedih)
entah dah berapa kali langkah lah papa,arwah abang,n adek dekat dgn neraka..
ish2...

Selangkah anak perempuan keluar dari rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga ayahnya itu hampir ke neraka. Selangkah seorang isteri keluar rumah tanpa menutup aurat, maka selangkah juga suaminya itu hampir ke neraka. 
-H.r Bukhari dan Muslim-


dan sbb tu lah CP cuba menutup aurat dgn sempurna...
CP sayang sgt2 keluarga CP kerana ALLAH...

fesyen muslimah kontemparori bg CP.. salah kot..
sbb banyak nya menarik perhatian.. baju labuh..
 tapi bahagian2 wanita saje yang ada tu kelihatan.. walaupon x mcm pakai saiz s.. tp still kelihatan..
itu bukan tutup aurat lg..

baju lengan panjang.. tapi nampak lah lengan yang halus... itu x tutup aurat lg...
salah juga..

tutup aurat means sembunyi..melindungi..

analogi...
korang main sembunyi2.. kat mane korang nak sorok?
belakang langsir yang jarang?
kat dalam selimut yang korang gulung2 kat badan korang tp nampak lah bentuk orang..
atau kat dalam almari...
yang legap(xtembus cahaya) yang x boleh nampak dr luar ada orang ke x..
camtu lah cara tutup aurat.. faham x eh? (@.@') pening skit eyh.. hehe.. :P

sbab ni lah CP x fikir fesyen sgt dah... :)
sikit2 tu adalah.. hehe..
tapi syariat lg.. in shaa ALLAH..

wanita yang berpakaian tetapi sama seperti telanjang (kerana pakaiannya tidak menutup aurat, nipis dan mendedahkan bahagian yang tidak sepatutnya dilihat bukan muhrim) dan wanita yang mudah dirayu dan juga suka merayu. Wanita tersebut tidak dapat masuk syurga, bahkan tidak dapat mencium bau syurga, padahal bau syurga itu dapat dicium dari jarak yang sangat jauh.” (Sahih Muslim) 

ALLAH.. cp x nak.. CP takut..CP nak jumpa ALLAH..

nak selalu jumpa ALLAH..
moga CP akan sentiasa istiqamah.. n ulls gak..
fikir2 lah ye sayang..
xberfesyen kat dunia yang sementara ni x pe..
jangan x berfesyen kat akhirat yang selama2nya.. :)

be the best muslimah.. :) ameen..

~flying without wings~ 
moga ALLAH S.W.T dan Rasulullah S.A.W lebih kita cintai melebihi sesuatu!


cameron highland 30/11/2012