Pink Bobblehead Bunny

Tuesday, 3 July 2012

cara transformer saya!!

Views
~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
:face14: cik panda...cik panda.. mcm mane nak berubah ke jalan ALLAH??
ada niat nk berubah tapi tak bape nak yakin lah...


:face39: ALHAMDULILLAH.... korang peroleh pandangan ALLAH S.W.T... maka sahabat jangan kau sia2 kan...
hidayah perlu dicari...bukan di nanti..
ulls perasan x?? ALLAH S.W.T sangat baik sebenarnya.. dalam 1 hari bpe kali korang dengar pasal Islam?? banyak kali kan...

cik panda mane da (o.0').. kalau bukak fb, da org post pasal agama,sye nk bace time tu lah baru tahu pasal ilmu agama kite...

:face12: adeh.. azan.. tengok orang solat, kite sendiri solat , doa2... ha sme tu hidayah lah tu..
samada kite amek ringan or nak fikir kan tentang kewajiban kite...

:face46: ok meyh cik panda kongsi dgn korang ape yg cik panda buat tok transfom diri ni dari jahiliah ke jalan yg benar.. :)
:face64: 1 : tekad kan hati berubah sebab nak dapat keredhaan ALLAH S.W.T...
hari2 cakap kat hati.. "aku nak berubah sbb ALLAH.. bkn sbb 'cik goat' o sbb ape2..."

:60: 2 : lari2 n pergi serbu orang yang arif hal agama..
ALLAH x kejam.. n DIA akn hantar orng yang solehah/soleh tok bantu kite.. (sumpah x tipu) janji niat kite mmg nak berubah ke jalan ALLAH..

:63: 3 : repair solat.. (lah ana bukan keje bengkel nk repair2 ni...(=.=')
solat ni benda asas umat Islam.. korang perfect solat... INSYA ALLAH yang lain akn 4flat!!!
a : bersihkan hati tok kusyuk dalam solat...
- jauhi zina (kapel2 ni STOP.. , kutuk2 STOP)
b : betulkan wudhu'..... (betul ape pulak ni ?? dah betlah dr tadika blajar ni .. (^,^) )
maksud cik panda.. tu bwh2 kuku tu bersih kan... bg air masuk... celah2 jari tgn n kaki.. pastikan air lalu tau...
c : bacaan solat kena betul... dgn harakat nye.. sebutan nye....
:face16: ni tidak.. solat cam lipas kudung.. hebat nye tu... Al-Fatihah ace 1 napas wooo~~~
ahli ulamak pon x leh buat kot... dahsyat giler lu brader... (0.0)...
d : lengkapkan solat 5 waktu..
:face66: 5 je bro... 25minit je tok semua2 ni... x jdi kudis pon brader...
e : solat awal waktu...
ha ni cik panda baru dapat ilmu... nnti kat akhirat.. ada neraka khas (bkn belajar je da pendidikan khas.. neraka pon ada tau...) neraka ni tok org Islam yang melewatkan solat..
(ha nak msok ke?? khas yang x bez lansung..) (^^,)

:face43: bile solat kita sempurna.. hati jadi tenang.. n kite xkan rase terbeban lansung tok jalan kan yang sunat2 pulak.. ( sunat bukan khatan tau..)

:face18: bile dah dapat kemanisan solat ulls kalau ootoot (hal perempuan) korang akan rase jelez tgok orang solat... sampai nangis sbb korang x dapat solat..
pada malam hari (skema pulak (=.=') ) korang akan rase rindu pada ALLAH sampai korang
:face29:

xpercaya??
korang buat lah... tapi hati kne tekad berubah kerana ALLAH..
ha bkn sbb takut azab api neraka...
:face54: tapi sbb korang nk keredhaan 'n' keberkatan ALLAH S.W.T....
sampai sini lah cik panda nk kongsi dulu...

sudi2 lah tegur cikp panda ni tau2...
~mencintai ALLAH S.W.T 'n' RASULULLAH S.A.W melebihi cinta pada manusia ~

:e: flying dulu...

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..
cik kiah..cik piah..'WINK...WINK..' cik panda..
jom bebelkan cik panda (^^,)