Pink Bobblehead Bunny

Wednesday, 18 July 2012

oh my Iman!!!!

Views

~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam....alohahoiyt2.....:face19:

:face18: wah!!! ada gambar lah... :)
ha sape penah tengok cte 'OH MY ENGLISH!'

:90: kat cerita tu... we learn how to speak in right way from our common mistake... kan3...????

:face2: now we change it.. 'OH MY IMAN'......
an kat post ni kite belajar pasal iman... dr common mistake that we usually make..

1- ayat kite lah...
"aku lagi cantik/encem/kaya/hebat/pandai dari kau ok... so xpayah nak kerek sambil korek idong ngn aku ok..":face7:

wau!!! wau bulan!!!... hebat nye!!! geletar lutu patik dengar....
:face26: ehem2.. read ye...
“Maksud Hadis Nabi SAW: “Suatu yang paling aku khuatirkan kamu ialah syirik kecil, lalu ditanya oleh sahabat: Apakah syirik kecil itu ya Rasulullah? Kemudian baginda bersabda, iaitu riak.” (HR Ahmad dan Baihaqi)

2-ayat kite....
" ala baru lepas azan... relax dulu.. panjang lagi mase...kitkat seplastik + o9 fb + update blog dulu..."

:face33: same lah kan dgn cik panda... tapi tahu x???

Saad bin Abi Waqas bertanya Rasulullah SAW mengenai orang yang melalaikan sembahyangnya maka jawab baginda : "Iaitu mengakhirkan waktu sembahyangnya dari waktu asalnya hingga sampai waktu sembahyang lain. Mereka telah mensia-siakan dan melewatkan waktu sembahyangnya, maka mereka diancam dengan neraka wail".

3-ayat kite
"alah x tinggi mane pon sanggul aku ni... nah redbull.. relax sikit r ok..."
:face30: ok2.. tapi lupa kah kite.. bonggol unta.. kalau tnggi or rendah.. tetap panggil bonggol unta gk kan???

korang ada panggil name lain ke??:face14:


4-ayat kite...
" tudung aku dah labuh,xjarang,lepas dada...... baju dah longgar... labuh pon dah":face35:

lupe eyh..kaki tu aurat gak??STOKIN MANE????:face32:

Di hadapan lelaki bukan mahramnya ialah seluruh tubuh. Maksudnya semua termasuk rambutnya, mukanya, kedua tapak tangannya zahir dan batinnya juga kedua tapak kakinya. Hukum ini berdasarkan sabda Nabi Muhammad SAW yang bermaksud : ”Sesungguhnya wanita itu adalah aurat”. (Hadith riwayat Al-Bazar dan At-Tirmizi).

5-ayat kite (khas tok lelaki)

"nak g solat ni... kain pelekat is the best...cap gajah duduk..lalala~~~"

:face24: labuh nye kain pelekat!!!! lupe ke???

Rasulullah SAW bersabda:

“Kain yang memanjang hingga di bawah mata kaki tempatnya di Neraka.” (HR. Al-Bukhari, shahih)

cop2..ada lagi..:)

Dan secara tegas Nabi SAW melarang kita kaum lelaki melakukan isbal(menurunkan atau memanjangkan pakaian hingga di bawah tumit). Beliau SAW bersabda:
“Dan tinggikanlah kainmu hingga separuh betis, jika engkau enggan maka hingga mata kaki. Dan jauhilah olehmu memanjangkan kain di bawah mata kaki, kerana ia termasuk kesombongan, dan sungguh Allah tidak menyukai kesombongan.” (HR. Abu Daud dan At-Tirmidzi dengan sanad shahih , At-Tirmidzi berkata, hadits ini hasan shahih).

:face43: ada lagi tok lelaki....
6- ayat kite ...
"tengok lah kumis ini. tebal n melentik kan..."

Sabda Rasulullah SAW:

“Cukurlah (menipiskan) kumis dan peliharalah janggut.” (HR. Muslim)

“Tuhanku memerintahkanku untuk memelihara janggutku dan memotong kumisku.” (HR. Thabrani)

:face14::face14::face14::face14::face14::face14::face14::face14::face14::face14::face14::face14::face14:

OH MY IMAN !!!!


ha abybody body2... fikir2 lah ok...
moga ALAH meredhai kite.... moge kite sentiasa beristiqamah...

mohon maaf jika tersalah n mohon teguran dari anda semua... :)



:c::e: flying dulu...
:h::n::t::w::face2:
~~~ moga kita mencintai ALLAH S.W.T 'n' Rasulullah S.A.W. melebihi cinta manusia~~~

2 comments:

  1. hang sama dengan la kita..
    dakwah cara sempoi ja...

    baguih..
    buat byk2 lagi ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya ALLAH...
      dakwah kne ikot orang..orang skang an ske sempoi2..
      hehe..

      moge kite same2 dapat berdakwah dgn cara yg mudah di terima..;)
      syukran jazilan <3

      Delete

assalamualaikum..
cik kiah..cik piah..'WINK...WINK..' cik panda..
jom bebelkan cik panda (^^,)