Pink Bobblehead Bunny

Monday, 2 July 2012

ape di atas kepala ku?? tudung o alas meja??

Views
~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

:face10: ape lagi ni.. pasal aurat lagi?? dari sekolah rendah cikgu dah potpet2 pasal ni.... ' capek deh'

:face63: xlarat da nk dengar cik panda oit... dah tau lame dah nk tutup aurat ni wajib.. (+.+')

:face26: relax lah abybody... meh bace sambil cicah durian gn sambal belacan.. (bluwekx..apakah?)
stat with firman ALLAH S.W.T :
Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak darinya.” [TMQ An-Nur (24):31].

Wahai Nabi! katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang Mukmin, ‘Hendaklah mereka mengulurkan jilbabnya.” [TMQ Al-Ahzab (33):59].

Hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dada mereka” [TMQ An-Nur (24):31].


ok ni story mory pasal tudung ni ikot pandangan cik panda n berlandaskan tuntutan Islam lah tau2..
tudung

tudung memang ramai dah guna sekarang ni.. tapi syarat pakai tudung tu korang penuh kan x?? fuuhhh berpeluh2 pakai tudung tapi xdapat berkat ALLAH pon..dose je dapat..
puih..membazir je dek oiyt...
:face49: tudung tu kene lah tutup dada..bukan dok letak atas dada nuh... tutup penuh lah supaya dari kiri n kanan x nampak dada kite tu ok..
:face26: tudung xjarang sampai nmpak tengkok kite.. sembunyi kan lah ape yang patut..
:face10: yang melekap sampai nmpak bentuk telinga tu..XPAYAH PAKAI...
:face35: cop2... ha bonggol2 kat kepala tu buat ape?? ALIEN KE?? xpayah ok.. ikat je cam biasa..
ni siap beli anak tudung yg da bonggol lak tu.. padahal rambut pendek je.. elok xdapat dose..
g beli2 pulak.. duit abiz.. dose +++++... fuuhhh...

:face15: cik panda... nak fesyen2 lah.. sekarang banyak sangat fesyen2 tudung ni...
coiyt!! cik panda pon fesyen gak... tapi cukup kan syarat bertudung....

tudung labuh n tebal ni panas r...
tipu!!! korang tau x.. pakai tudung nipis n pendek tu.. kipas sekali.. sikit je angin masuk..
kalau tudung labuh.. sekali kipas... fuuhhhh sejuk wooo~~~ (^^,)

tudung yang ada ni banyak lah... tak kan nak buang???
:face57: kalau kecik bagi kat adek ok... ?? anak menakan ke.. anak jiran ke..
ha if xda sangat,sedekah kat anak2 yatim... MASYA ALLAH.. pahala berganda!!!!
:face46:
abiz yang labuh tapi jarang?? modified lah ok...
ulls dah baligh kan.. otak dah boleh pikiaq.. :P

:face29: mohon korang kenakan lah tudung dengan cara yang betul...
pastikan rambut,telinga,leher,dada kite TERSEMBUNYI....
:face64: faham kan sembunyi cm ne??
cam men sorok2 kan... sembunyi sampai orang yang cari tu x nampak kite lansung..
masuk lah dlm almari.. bawah katil... timbunan bantal...
:131: ha cm uh lah.. :)

:face9: moge kite peroleh keberkatan bila mengenakan tudung 'n' peroleh pahala berganda2 kerana menjalankan syariat Islam..

:face18: ALLAH S.W.T xpernah tido 'n' x pernah kejam...

:67::t::w::h::n::face2:
~~ moga kita mencintai ALLAH S.W.T melebihi cinta kita pada manusia.. ~~~
amin....
:e: flying dulu...

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..
cik kiah..cik piah..'WINK...WINK..' cik panda..
jom bebelkan cik panda (^^,)