Pink Bobblehead Bunny

Wednesday, 26 December 2012

sumayyah dan kita???

Views
~السلام عليكم~ ~~بسم الله الرحمن الرحيم~~

waalaikumussalam... huargh....
kerana kebosanan study week cik panda nak story mory sikit lah...

dakwah sikit boleh??
(>.<) suka dakwah tau.. hehe.. sakit telinga orang ramai.. :P

nak cari jalan ALLAH ni kena tahan telinga sikit.. :P

ha aby body...
ulls kenal x sumayyah?
arini CP nak cite pasal dia lah...

(o.O)' ape related nye sumayyah tu dengan kita ha???

jap eyh... kita ni dah belajar pendidikian Islam dr tadika kan...
UPSR,PMR,SPM... wah A aje result nye.. kalau dapat B..
datang lah suara2 sumbang tu...
(",) ehem ko ni bukan islam ke ha?

ulls tau x sumyyah dulu syahid.. die x pakai tudung pon.. bukan nak cakap free hair pon blh msok syurga cmtu je)
tapi waktu tu die x tahu pape yang da dalam Al-Quran tu,..
cuma tahu AHAD....( TUHAN YANG SATU)

sumayyah ni dulu seorang hamba.. eyh.. hamba abdi lah...

teruk nye bunyi hamba tu... (=.+)

dia yang xda pape ni mampu buat pembesar2 bercerita tentang die...
meeting demi meeting diorang buat tok settle kan masalah sumayyah ni..
hari demi hari bincang pasal sumayyah n family die je..

CP..ape masalah nye??

masalahnye die islam...
reflect kat diri kitalah kan....

kita ada harta... ada duit... ada kereta ku bawa kau jalan2..~~

tapi ape yang kita dah buat tok gemparkan dunia untuk islam?
para pembesar kita ada ke bincang pasal kita sbb kita tegakkan agama ALLAH??

ape yang kita dah buat sampai orang lain tertarik dgn Islam?
kita dah tahu semua hukum hakam..ilmu tentang Islam..malah dah bertahun2 kita hidup dengan islam..

tapi ape yang kita dah lakukan untuk membuka mata semua bahawa islam adalah benar?

ketuk pintu iman... (=.=)

sedih.....

marilah muhasabah diri kita...
ape yang kita mampu jawab jika ditanya di padang mahsyar nanti?
ape amalan kita yang blh buat kita terlepas dari api neraka yang menjulang tu?

umat islam..tempat kita bukan di neraka....jadi ape amalan yang kita yang mmpu bawa kita ke syurga tu?

p/s : teruskan boikot.. perihal ini juga akan ditanyakan kelak...

~~~~moga kita mencintai ALLAH dan Rsulullah melebihi cinta kita kepada manusia....~~~
flying dulu....stdy week around... :P
assalamualaikum.. L.O.V.E ALLAH..

 

No comments:

Post a Comment

assalamualaikum..
cik kiah..cik piah..'WINK...WINK..' cik panda..
jom bebelkan cik panda (^^,)