Pink Bobblehead Bunny

Saturday, 15 September 2012

berniqab kerana ALLAH. :)

Views

~السلام عليكم~~~بسم الله الرحمن الرحيم~~
waalaikumussalam...

everybody..:)
after all the people asking about my blog...

nah CP updated gk.. lepas CP perah otak ni... siap mesin kering lagi ok..mrgreen

:face46: then why CP bubuh gadis pkai niqab ni??
alhamdulillah CP di beri kekuatan untuk memakai niqab.. :face2:

:h: i'm so in love with niqab...:n:

meh nak story...
1st day n 1st lecture in my second year study.. i'm starting wearing niqab..
fuh....
malam sebelumnye.. x boleh tido..
msg lah 2 orang sahabat...
diorang bg semangat n doa..

esok nye time nak kua bilik... seram... gigil...

macam2 ada lah.. takut orang kata... takut kawan gelak...
tp seb bek da kawan yg sgt membantu.. Fazilah..
she hold me tight... n selalu bg semangat...
dalam kelas.. ramai sgt tye npe pakai... stat bila pakai...

:131: pening nak jawab.. takut salah cakap kan..
:9: tapi dalam byk2 soalan.. CP paling suka...
"kawan2 peluk n ucap ALHAMDULILLAH..."
time ni CP ase nak nanges je... bersyukur sgt pd ALLAH..

then waktu dekat fakulti..kat masjid...
da akk ni.. tudung labuh lah..
die g kat CP dan tegur n tanye sbb pakai niqab...

wktu tu cam nak nanges je.. sbb akk tu cm proud of me bcoz i'm wearing niqab.
SUBHANALLAH....:face29:

padahal CP tkt sgt if mereka yg mendapat hidayah dahulu...memandang serong pd CP sbb CP pon baru je berubah..

tp benar.. ALLAH SANGAT BAIK.. orang yang beriman pada-NYA bersifat mulia..
CP dpt knl n rapat dgn wnita2 solehah kat c2...

lelaki...wanita.. menunjukkan hormat pd CP..bukan CP minta...
TP ALLAH yang lakukan semuanye..

:face29: syez rase xlayak pon tok dapat mcm ni..

rezeki yang CP dpt pd hari2 yg CP pakai niqab ni...
SUBHANALLAH... xterkira...!!!
banyak sgt.. membuatkan CP xnak tanggal...!!

:face55: 4 hari guna niqab.. CP puasa... so x payah risau nak makan cm ne lah kan...


:face33: ari jumaat CP balik rumah.. dah dr pagi x makan... (xpuase lak arini)..
try gak lah makan kat kedai makan...

yang tudung2 labuh tengok n senyum...
manis sgt.. kat wajah diorang nampak apy sgt tgok CP xda masalah pon nak makan.. :face51:

semua nikmat yang ALLAH bg ni..
nak tahu x kenapa???

sebab niat CP berniqab adalah kerana ALLAH S.W.T semata-mata...

ALLAH S.W.T. sangat baik pd hamba-NYA yang melakukan sesuatu demi-NYA...

xpercaya??? buat lah!!
lakukan sesuatu kerana ALLAH.. untuk mendapat redha ALLAH...

insya ALLAH.. besar ganjaran nye.. CP share ni supaya korang buka mata..
sesungguhnye xda nikmat ALLAH yg dapat kite dustakan..:face64:

mohon kalian dpt doakan CP tok istiqamah..:)


:e: flying dulu...
nak study..mrgreen
:n::t::w::h: moga kita mencintai ALLAH S.W.T. dan Rasulullah S.A.W melebihi cinta kita pd manusia..:h::n::w::n:
assalamualaikum..
waalaikumussalam.. :)

4 comments:

  1. assalamualaikum..masyaAllah.. if i've get courage like u... i really want it... keep istiqamah my ear muslimah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. insya ALLAH.. ALLAH kan selalu ada bersama hamba-NYA yg slalu nak bersama-NYA..:)
      insya ALLAH..tq my dear..:)

      Delete
  2. Akak,suke sangat bace ni..macam nak nangis pun ada..huhu
    Keep istiqamah n insya Allah,saya pun sntiasa ngan akak! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nah tisu..... hehe ..
      nga kumpul kekuatan tok guna balik.. hurm..
      hati lemah.. proud gn depa yg berniqob..
      fatihah slalu sgt gn akk. g mne2 je jmpe..heheh :P

      Delete

assalamualaikum..
cik kiah..cik piah..'WINK...WINK..' cik panda..
jom bebelkan cik panda (^^,)